Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Nέο deal της Εθνικής Τράπεζας για κόκκινα δάνεια

Nέο deal της Εθνικής Τράπεζας για κόκκινα δάνεια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Nέο deal της Εθνικής Τράπεζας για κόκκινα δάνεια

H Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε συμφωνία για την πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων (Project Symbol) με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε κοινοπραξία των Centerbridge Partners, LLP και Elliott Advisors (UK) Limited.

Σε ανακοίνωσή της, η τράπεζα τονίζει ότι υπέγραψε σύμβαση πώλησης απαιτήσεων από χαρτοφυλάκιο περίπου 12.800 μη εξυπηρετούμενων δανείων και πιστώσεων με εμπράγματες και λοιπές εξασφαλίσεις (περίπου 8.300 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα) προς μικρομεσαίες, μεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ύψους 0,9 δισ. ευρώ σε ανεξόφλητο κεφάλαιο, με την κοινοπραξία των Centerbridge Partners, LLP και Elliott Advisors (UK) Limited.

Η συναλλαγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΤΕ για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων όπως υποβλήθηκε στον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η κοινοπραξία πρόκειται να αναθέσει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου στη Cepal Hellas Financial Services S.A., η οποία έχει λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος βάσει του νόμου 4354/2015.

Το τίμημα

Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 28% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου και έχει θετική επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της ΕΤΕ (βάσει του δείκτη CET 1 για το α’ τρίμηνο του 2019).

Η Morgan Stanley & Co. International plc ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, ενώ τα δικηγορικά γραφεία των Karatzas & Partners και Milbank LLP ως επίκουροι νομικοί σύμβουλοι για την ΕΤΕ.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text