Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | MIG: Το smart deal της Πειραιώς με Farallon

MIG: Το smart deal της Πειραιώς με Farallon

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
MIG: Το smart deal της Πειραιώς με Farallon

Δανεισμός του ομίλου από το fund, με στόχο εξόφληση των δανείων προς Fortress και Πειραιώς και νέες επενδύσεις. Ξεκινά άμεσα due diligence, με στόχο να κλείσει η διαδικασία μέχρι τον Οκτώβριο.

Σε επί της αρχής συμφωνία με το private equity fund Farallon έχει έρθει, σύμφωνα με πληροφορίες, η MIG και ο μεγαλοπιστωτής της, Τράπεζα Πειραιώς, για την αναχρηματοδότηση σημαντικού μέρους του υφιστάμενου δανεισμού, που βαρύνει τη μητρική του ομίλου.

Η συμφωνία, που τελεί υπό την αίρεση διενέργειας οικονομικού και νομικού ελέγχου (due diligence), προβλέπει ότι η Farallon θα δανείσει τη MIG για να εξοφλήσει δάνειά της προς τη Fortress και την Πειραιώς και να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις.

Το due diligence ξεκινά άμεσα καθώς στόχος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών είναι μέχρι τον Οκτώβριο, όταν και λήγουν δάνεια 228,5 εκατ. ευρώ, να έχουν συμφωνηθεί οι βασικοί όροι της συμφωνίας. Σημειώνεται ότι τον προσεχή Οκτώβριο λήγει δάνειο ανεξόφλητου υπολοίπου 142,5 εκατ. ευρώ της Fortress, το οποίο αν η συμφωνία οδεύει προς κλείσιμο, θα εξοφληθεί πλήρως.

Την ίδια περίοδο λήγει και ένα ομολογιακό της Πειραιώς ανεξόφλητου υπολοίπου 86 εκατ. ευρώ, το οποίο πιθανότατα θα αναχρηματοδοτηθεί. Αν η συμφωνία κλείσει, πάντως, το χρηματοδοτικό άνοιγμα της Πειραιώς στη MIG θα μειωθεί περαιτέρω κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η MIG αποπλήρωσε προ μερικών μηνών δάνεια 200 εκατ. ευρώ της Πειραιώς, από το τίμημα που έλαβε για το πλειοψηφικό πακέτο του Θεραπευτηρίου Υγεία.

Έτσι, μέσα σε μερικούς μήνες, η Πειραιώς θα έχει επιτύχει να μειώσει την έκθεσή της στη μητρική του ομίλου MIG κατά 300 εκατ. ευρώ, χωρίς να οδηγηθεί στην πώληση των «ασημικών» του ομίλου, ο οποίος διατηρεί τις δραστηριότητές του σε τρόφιμα (Vivartia), Ακτοπλοΐα ( Attica Group), ενώ η υπό εκκόλαψη συμφωνία του παρέχει τη δυνατότητα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του.

Πρόκειται για εγχείρημα που μέχρι πριν από μερικούς μήνες φαινόταν ελάχιστα πιθανό, καθώς δουλευόταν αθόρυβα από την Πειραιώς, ενόσω η MIG έτρεχε διαδικασία πώλησης της Αttica Grοup, που τελικώς απέβη άκαρπτη. Δεν είναι τυχαίο ότι η επί της αρχής συμφωνία με τη Farallon αιφνιδίασε ευχάριστα την αγορά.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text