Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 31/7/19, να επανέλθει οριακά σε νέα υψηλά έτους κοντά στις 900 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 31/7/19, να επανέλθει οριακά σε νέα υψηλά έτους κοντά στις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να πετυχαίνει αυτή τη στιγμή (3.40 μμ) νέα υψηλά έτους με μέτρια άνοδο (+0,70%, στις 896 μονάδες) και μέτριο τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ μικτή είναι η εικόνα στην Ευρώπη όπου οι μισοί εθνικοί δείκτες βρίσκονται κοντά στα υψηλά έτους και οι άλλοι μισοί κοντά στα χαμηλά 20 ημερών.

Το γράφημα του ΓΔ είναι καθαρά bullish με τον εν λόγω δείκτη να διασπά ανοδικά σήμερα με ήπιο τρόπο την διπλή κορυφή Α-Κ , γεγονός που θα του δώσει το δικαίωμα να στοχεύσει στην συνέχεια ψηλότερα προς τις 1000 μονάδες.

Η αισιοδοξία μας θα εγκαταλειφθεί εάν ο ΓΔ γυρίσει απότομα άσχημα και διασπάσει καθοδικά τις 865 μονάδες όπου συγκεντρώνονται οι, κυλιόμενος πυθμένας Ι, ο μέσος άξονας της μηνιαίας διακύμανσης και ο ΕΚΜΟ30.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ είναι ήδη σχεδόν πλήρως αγορασμένο, 95% με μετοχές, οπότε σήμερα δεν θα κάνει πράξεις (αγορές στο νέο υψηλό έτους).

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 7 μετοχές, οι ΜΙΓ  ΙΝΛΟΤ, ΠΕΙΡ, ΔΕΗ, ΙΑΤΡ, ΠΛΑΚΡ και ΕΛΧΑ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο το μέγεθος της ανόδους και των όγκων καθώς και την διαγραμματική θέση, θεωρούμε σαν μετοχή της ημέρας την ΜΙΓ που σημειώνει νέο υψηλό έτους με μεγάλη άνοδο κοντά στο +10% και μεγάλους όγκους, κοντά στα 7 εκατ τεμάχια μέχρις στιγμής.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης (εδραζόμενης σε 2-4 ισουψείς κορυφές) αντίστασης και καμία δεν δίνει σήματα πωλήσεων με την αντίστροφη σηματοδότηση

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΜΙΓ, ΙΑΤΡ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΠΣ, ΑΔΜΗΕ, ΕΤΕ, ΚΟΥΕΣ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.
Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι, ΜΙΓ, ΕΥΔΑΠ, ΙΝΛΟΤ, όλες με άνοδο τιμής.

Τέλος, ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ αρχίζει να πλησιάζει το υψηλό έτους των 840 μονάδων (τρέχουσα τιμή 820, +1,10%), ελπίζοντας και αυτός στις 1000 μονάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text