Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Το απόγευμα η έκθεση αξιολόγησης της Fitch για την Ελλάδα

Το απόγευμα η έκθεση αξιολόγησης της Fitch για την Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το απόγευμα η έκθεση αξιολόγησης της Fitch για την Ελλάδα

Του Ανέστη Ντόκα

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται η προγραμματισμένη αξιολόγηση της Ελλάδας από τον διεθνή αμερικανικό οίκο Fitch. Είναι η πρώτη αξιολόγηση με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία με τους επενδυτές να αναμένουν όχι άμεσα αναβάθμιση-απαιτείται η πλήρης κατάργηση των capital controls-αλλά τουλάχιστον βελτίωση των προοπτικών(outlook) της χώρας μέσα από το συνοδευτικό κείμενο της αξιολόγησης.

Ο οίκος Fitch, που διατηρεί σήμερα την υψηλότερη αξιολόγηση για την Ελλάδα, «ΒΒ-», αναμένεται να προχωρήσει σε αναβάθμιση τον Ιανουάριο του 2020, σε «ΒΒ» ή «ΒΒ+», φέρνοντας την Ελλάδα 1 ή 2 σκαλιά αντίστοιχα μακριά από την «επενδυτική βαθμίδα» και αφού έχει ολοκληρωθεί το πρώτο πεντάμηνο ουσιαστικής διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία. Θα ήταν άλλωστε τεράστια έκπληξη αν η Fitch αναβάθμιζε την Ελλάδα με την κυβέρνηση να είναι λιγότερο από ένα μήνα στην εξουσία και την πολιτική αλλαγή να έχει ενσωματωθεί στον προηγούμενο «χρησμό» της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Fitch εκτός από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και την οικονομική ανάπτυξη έχει το βλέμμα στραμμένο κυρίως στις ελληνικές τράπεζες. Σε αυτό το πλαίσιο, η εφαρμογή μιας συστημικής λύσης – όπως συνέβη σε άλλες χώρες με μεγάλο ποσοστό NPEs - θα λειτουργούσε θετικά στην αξιολόγηση της χώρας καθώς εκτιμάται από τον οίκο ότι θα επιτάχυνε τη μείωση των «κόκκινων» δανείων.

Μετά την Fitch είναι η σειρά της Moody’ s να δώσει χρησμό στις 23 Αυγούστου.

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text