Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η Citi

Αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η Citi

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η Citi

Σε νέες τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες, υψηλότερες κατά 8% έως 74%, προχωρά η Citigroup, ενώ παράλληλα, κάνει λόγο για θετικό περιθώριο λίγο κάτω από το 25% και επαναλαμβάνει την σύσταση «Ουδέτερη/Υψηλού Ρίσκου» και για τις τέσσερις συστημικές.

Η Citi αναφέρεται, επίσης, στη μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη οδηγεί σε θετική επανατιμολόγηση των τίτλων που κατέχουν οι τράπεζες και φθηνότερο κόστος κεφαλαίων.

Τα «κόκκινα» δάνεια

Σύμφωνα με τη Citi, τα NPEs μειώθηκαν κατά 1,8 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς με διαγραφές (900 εκατ. ευρώ), πωλήσεις (800 εκατ. ευρώ) και περιορισμένες ανακτήσεις από τη διαχείριση.

Η Citi στέκεται στην πρώτη τιτλοποίηση ύψους 2 δισ. ευρώ από την Eurobank που τιμολογήθηκε στο 58%. Αναμένεται και άλλες τόσο από την Eurobank, όσο και από την Alpha Bank. Έχοντας επικαιροποιήσει τα ποσοστά ανάκτησης με βάση τις τελευταίες συναλλαγές (7% στα καταναλωτικά NPEs, 32% στα εταιρικά-μικρομεσαίων και 58% σε αυτά με υποθήκες), ο οίκος βλέπει έλλειμμα προβλέψεων 8,7 δισ. ευρώ, ποσό μειωμένο από την προηγούμενη εκτίμηση (12 δισ. ευρώ). Σημειώνει δε ότι η Εθνική εμφανίζει το μικρότερο έλλειμμα (200 εκατ. ευρώ).

Ο αμερικανικός οίκος αναφέρεται στις εκδόσεις Tier 2 από Πειραιώς και Εθνική και την απόφαση της πρώτης να πουλήσει την μονάδα RBU και υπολογίζει ότι το έλλειμμα προβλέψεων έναντι των συνολικών κεφαλαιακών απαιτήσεων είναι μειωμένο στα 2,9 δισ. ευρώ από 5,2 δισ. ευρώ για την Πειραιώς και στο 1,5 δισ. ευρώ από 2,6 δισ. ευρώ για την Alpha Βank, ενώ η Eurobank και η Εθνική απολαμβάνουν κεφαλαιακό μαξιλάρι 0,9 δισ. ευρώ και 1,1 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Οι τιμές-στόχοι και οι εκτιμήσεις:

Alpha Βank: Για την Alpha Bank, η Citi αυξάνει την τιμή-στόχο σε 1,90 ευρώ ανά μετοχή από 1,76 ευρώ προηγουμένως (Neutral/High Risk), λόγω του χαμηλότερου κόστους των μετοχών. Μιλάει για υψηλή ποιότητα κεφαλαίου με χαμηλότερο μερίδιο αναβαλλόμενου φόρου και υψηλότερο «μαξιλάρι» CET1, καθώς και για ισχυρή προ προβλέψεων κερδοφορία. Ωστόσο, θεωρεί πως υπάρχουν σημαντικά ρίσκα εκτέλεσης που σχετίζονται με τη μείωση των NPEs, δεδομένου ότι έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη αναλογία NPEs και την χαμηλότερη κάλυψή τους μεταξύ των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών.

Eurobank: Η τιμή-στόχος για την Eurobank αυξάνεται σε 1 ευρώ από 0,85 ευρώ (Neutral/High Risk). Η Citi γράφει πως «χαιρετίζει» το σχέδιο εταιρικού μετασχηματισμού της τράπεζας που προβλέπει σημαντικό de-risking του ισολογισμού, με τον στόχο για την αναλογία των NPEs χαμηλότερα του 9% μέχρι το τέλος του 2021, να είναι χαμηλότερος αυτού που έχουν θέσει οι άλλες συστημικές τράπεζες. Ωστόσο, αυτό αντανακλάται σε μια μετοχή που διαπραγματεύεται με premium έναντι των άλλων τραπεζών με βάση το προβλεπόμενο BVPS.

Εθνική Τράπεζα: Για την Εθνική Τράπεζα, η νέα τιμή στόχος που δίνει η Citi είναι τα 2,80 ευρώ ανά μετοχή, από 2,22 ευρώ προηγουμένως (Neutral/High Risk). Όπως επισημαίνει, η Εθνική έχει την καλύτερη κάλυψη NPEs, ενώ βελτιώνονται οι βασικές λειτουργικές τάσεις. Ωστόσο, αυτό αντανακλάται σε μια μετοχή που διαπραγματεύεται με premium έναντι της Alpha και της Πειραιώς επί του προβλεπόμενου BVPS.

Τράπεζα Πειραιώς: Η νέα τιμή στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς είναι τα 3,20 ευρώ ανά μετοχή από 1,84 ευρώ προηγουμένως.  Η Citi αξιολογεί την Τράπεζα Πειραιώς με Neutral/High Risk δεδομένης της μεγάλης εξάρτησης της τράπεζας από τις απαιτήσεις αναβαλλόμενου φόρου από το κράτος, της ισχνής κερδοφορίας και των ρίσκων εκτέλεσης που σχετίζονται με τη μείωση των NPEs, ενώ έχει τα περισσότερα NPEs και τον χαμηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας μεταξύ των συστημικών τραπεζών.

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text