Αρχική | Χρηματιστήριο | Γιατί το Βρετανικό hedge fund Lansdowne σορτάρει εκ νέου επιθετικά τις ελληνικές τράπεζες; - Οι 3 βασικοί λόγοι που εμπνέουν ανησυχία

Γιατί το Βρετανικό hedge fund Lansdowne σορτάρει εκ νέου επιθετικά τις ελληνικές τράπεζες; - Οι 3 βασικοί λόγοι που εμπνέουν ανησυχία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γιατί το Βρετανικό hedge fund Lansdowne σορτάρει εκ νέου επιθετικά τις ελληνικές τράπεζες; - Οι 3 βασικοί λόγοι που εμπνέουν ανησυχία

Το γεγονός ότι το Lansdowne έχει ανοίξει short θέσεις σε Alpha, Πειραιώς, Eurobank και ΔΕΗ μόνο τυχαία εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί.

Γιατί το βρετανικό fund Lansdowne με υπό διαχείριση κεφάλαια 32 δισεκ. δολαρίων και με επιθετικές διαθέσεις short στην στρατηγική του, επανεμφανίστηκε εκ νέου στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και αυξάνει τις short θέσεις στις τράπεζες;

Με βάση πληροφορίες που προέρχονται από συγκεκριμένα κανάλια ενημέρωσης στο Citi του Λονδίνου το Lansdowne προβλέπει

1)ότι η προσπάθεια της νέας κυβέρνησης της ΝΔ δεν θα έχει άμεσο αποτέλεσμα και η επίδραση στην αγορά δεν θα είναι σημαντική, οπότε δίδεται χώρος για short θέσεις.

To Lansdowne θεωρεί ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι για το ΑΕΠ ούτε θα μειωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα δηλαδή δύο αλληλένδετα ζητήματα δεν θα στηρίξουν το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για υψηλό ρυθμό ανάπτυξης.

Μάλιστα η τρέχουσα διεθνής κρίση επιτείνει ακόμη περισσότερο την αβεβαιότητα ως προς τους στόχους της Ελλάδος.

Εάν συνεχιστεί η επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία είναι βέβαιο ότι θα επηρεαστεί η ελληνική οικονομία

2)Οι τραπεζικές μετοχές εμφανίζουν έντονα σημάδια κόπωσης στο σκέλος της κερδοφορίας τους – εξαιρώντας τα έκτακτα χρηματοοικονομικά – τα επαναλαμβανόμενα έσοδα από τόκους βαίνουν μειούμενα, αδυνατίζει το προφίλ κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών.

3)Οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να έχουν αδύναμα κεφάλαια τα οποία και λόγω της Βασιλείας ΙΙΙ αλλά και των stress tests του Ιουλίου 2020 θα αναδειχθεί ως πρόβλημα.

Οι ελληνικές τράπεζες επί της ουσίας δεν μπορούν να βρουν νέα κεφάλαια με αυξήσεις κεφαλαίου ενώ τα ομολογιακά tier 2 οι επενδυτές ζητούν αποδόσεις 8,25% με 9,75%.

Η πραγματικότητα είναι ότι το Lansdowne, η Blackrock, το Marshall και το Oceanwood είναι επενδυτές που έχουν ενεργές short θέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Πλην της Blackrock που είναι από τα ισχυρότερα funds παγκοσμίως και συγκυριακά άνοιξε short θέσεις στην Alpha bank, το Lansdowne δεν είναι συγκυριακός επενδυτής short θέσεων – δηλαδή ανοικτών πωλήσεων στις τράπεζες αλλά στρατηγικός.

Το γεγονός ότι έχει ανοίξει short θέσεις σε Alpha, Πειραιώς, Eurobank και ΔΕΗ μόνο τυχαία εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί.

Πηγή: www.bankinews.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text