Αρχική | Χρηματιστήριο | Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση για τις κατασκευαστικές μετοχές

Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση για τις κατασκευαστικές μετοχές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση για τις κατασκευαστικές μετοχές

Του Απόστολου Μάνθου

Οι κατασκευαστικές εταιρείες αναμένεται στα επόμενα χρόνια να ξετυλίξουν τον μίτο της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας με την ανάληψη και ολοκλήρωση μεγαλόπνοων έργων όπως είναι η Γραμμή 4 του Μετρό, η υποθαλάσσια ζεύξη της Σαλαμίνας, ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης, το δορυφορικό σύστημα διοδίων, ο οδικός άξονας Πάτρας-Πύργου, το τμήμα Καλαμάτα- Πύλου και, φυσικά, το Ελληνικό.

Μέσα από τη μηνιαία και πιο "καθαρή" διαγραμματική αποτύπωση θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τις πιθανές μεσομακροπρόθεσμες διαθέσεις τεσσάρων μετοχών του κλάδου. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε, προς ενημέρωση, ότι τις δύο κατασκευαστικές ΕΚΤΕΡ και Ιντρακάτ δεν τις αναφέρουμε γιατί τις είχαμε αναλύσει διεξοδικά σε προηγούμενες έντυπες παρουσιάσεις.

Ξεκινάμε με τη ΓΕΚ Τέρνα και τον μακροπρόθεσμο Pitchfork ανοδικό σχηματισμό, που την έχει οδηγήσει από τα 1,06 ευρώ στις αρχές του 2016 στα πρόσφατα 7 ευρώ. Μέσα από αυτήν τη διαγραμματική τεχνική, η τιμή της μετοχής φαίνεται ότι μπορεί να προσεγγίσει στις αρχές του επόμενου έτους τα 8,70 ευρώ, κατεβάζοντας όμως σημαντικά την ταχύτητα ανόδου στην οποία μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Χαρακτηριστική είναι και η βίαιη δραπέτευση που πραγματοποίησε τον Ιούλιο πάνω από την πολύ σκληρή αντίσταση των 5,65 ευρώ. Σε κοντινό χρονικό επίπεδο, αυτό που διαφαίνεται είναι η πιθανή δυστοκία της μετοχής να περάσει με ευκολία πάνω από τη "βαριά" αντίσταση των 7,10 ευρώ, στοιχείο που μπορεί να καλλιεργήσει μια πλάγια κίνηση διακύμανσης ανάμεσα στα 7,10 και τα 5,50 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text