Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παλεύει σήμερα (Παρ, 8/8/2019) να κρατηθεί κοντά στο ικανοποιητικό επίπεδο των 850-840 μονάδων

Ο ΓΔ παλεύει σήμερα (Παρ, 8/8/2019) να κρατηθεί κοντά στο ικανοποιητικό επίπεδο των 850-840 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Αδύναμή είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (4.20 μμ) μικρή άνοδο +0,70% (στις 842 μονάδες) με μαύρο όμως καντήλι (το άνοιγμα έγινε στις 848 μονάδες) μεγέθους 6 μονάδων και με μικρό τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν σήμερα μέτριες σχετικά ανόδους κατά μέσον όρο +1%, στα χαμηλά την πρόσφατης μεγάλης κατά μέσον όρο -7% διόρθωσης.

Στο γράφημα βλέπουμε τις επίσης μεγάλη διόρθωση του ΓΔ (-7,50% μέσα σε μια εβδομάδα) και την απέλπιδα (αφού το ημερήσιο καντήλι είναι μαύρο) προσπάθεια για ανοδική αντίδραση.

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ είναι πλέον δύσκολη και μόνον η επαναφορά του πάνω από τις 765 μονάδες όπου συμπίπτουν οι γραμμές του ΕΚΜΟ30 και του μέσου άξονα του 30ήμερου εύρους, θα μπορέσει να επαναφέρει την αγορά στην πρότερη bullish ψυχολογία.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 60% με μετοχές και 40% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ τρεις δευτερεύουσες μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ και ΑΤΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε  σύγκριση με μια τριτεύουσα μετοχή, την ΦΡΙΓΟ, που σημειώνει μεγάλη πτώση κοντά στο -8%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου και των όγκων καθώς και την διαγραμματική θέση, καμία μετοχή δεν παίρνει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδικές ή καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή στηρίξεων και καμία δεν έχει τάση να δώσει τέτοια σήματα πωλήσεων.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ μόνον μια, ο ΙΚΤΙΝ, σημειώνει νέα χαμηλά.

Ο ΔΤΡ σημειώνει αυτή τη στιγμή οριακά νέα χαμηλά διμήνου κινούμενος λίγο κάτω των 700 μονάδων. Ήδη μέσα σε 10 μέρες έχει χάσει 130 μονάδες (από τις σχεδόν 830 μονάδες, στις  σχεδόν 700 μονάδες )  και αν χάσει άλλες 100 μονάδες, τότε η μετοχή θα επανέλθει στην οικτρή καθοδική τάση της τελευταίας 5ετίας.

Τέλος, μια ιστορική κατά κάποιο τρόπο μετοχή, η ΦΡΙΓΟ που σήμερα διαπραγματεύεται στο 1/100 (!) της προ δεκαετίας τιμής της, σημείωσε κατά το τελευταίο τρίμηνο εκτόξευση +120% (από τα 10 λεπτά, στα 20) λόγω σεναρίων για διάσωση της εταιρίας αλλά σήμερα χάνει -8,50% από το χθεσινό υψηλό έτους. Από θεμελειακή άποψη, η ΦΡΙΓΟ θα μπορούσε μέσα σε 2-3 χρόνια να διπλασιάσει ή και τριπλασιάσει την σημερινή τιμή της των περίπου 0,2 ευρώ. Όμως, η τρέχουσα χαμηλή εμπορευσιμότητά της, 20 έως 40 χιλιάρικα την ημέρα, δεν επιτρέπει σε κάποιον να ποντάρει μεγάλα ποσά σε αυτό το σενάριο.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα σε ακαθόριστη ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text