Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τι "ψάχνει" ο Κ. Αμοιρίδης της Morris στην Intertech

Τι "ψάχνει" ο Κ. Αμοιρίδης της Morris στην Intertech

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι "ψάχνει" ο Κ. Αμοιρίδης της Morris στην Intertech

Νέα δεδομένα σε μετοχικό αλλά και επιχειρηματικό επίπεδο διαμορφώνονται στην Intertech, γνωστή στην αγορά ως επίσημος διανομέας των προϊόντων της Panasonic και άλλων εταιρειών τεχνολογίας (iLuv, Ricoh, Satel) στην Ελλάδα.

Η ολοκλήρωση της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, οδήγησε σε μείωση της συμμετοχής του βασικού μετόχου, επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά και, αντιστοίχως, στην αύξηση του ποσοστού του Κωνσταντίνου Αμοιρίδη, ιδιοκτήτη της "Αμοιρίδης-Σαββίδης”, αποκλειστικού εισαγωγέα των προϊόντων Morris, F&U, United κ.ά.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς (κάτοχος μέχρι πρότινος του 44,36% της εισηγμένης), είχε γνωστοποιήσει πως δεν θα συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ανοίγοντας τον δρόμο στον έτερο μέτοχο (κατείχε προ της ΑΜΚ ποσοστό 8,68% της εταιρείας), Κωνσταντίνο Αμοιρίδη να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό του.

Η κάλυψη της ΑΜΚ ήταν πλήρης και το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε κατά 1,4 εκατ. ευρώ, με την έκδοση και διάθεση 2.808.300 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών. Έτσι, με δεδομένη τη μη συμμετοχή του Δ. Κοντομηνά, το ποσοστό του περιορίστηκε στο 29,58%, ενώ το ποσοστό του Κ. Αμοιρίδη (μέσω της Αμοιρίδης – Σαββίδης Α.Ε) ανήλθε στο 28,45%. Αντίστοιχα, διατήρησε, συμμετέχοντας στην ΑΜΚ, το ποσοστό του ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος (με ποσοστό 5,37%), η TRAL Ltd, συμφερόντων Τρ. Αλευρίτη.

Όπως είχε αναφερθεί στο ενημερωτικό δελτίο, τα κεφάλαια από την ΑΜΚ θα κατευθυνθούν για την αποπληρωμή βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού (1 εκατ. ευρώ), ήτοι factoring και σύμβαση ανοιχτού αλληλόχρεου λογαριασμού και για την αποπληρωμή υποχρεώσεων προς προμηθευτές (300 χιλ. ευρώ), κινήσεις που θα επιφέρουν και περαιτέρω μείωση του χρηματοοικονομικού της κόστους.

Νέα κατεύθυνση

Ουσιαστικά με την ΑΜΚ επιχειρείται το πρώτο βήμα για την αλλαγή σελίδας στην Intertech, καθώς η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει σημαντικό ζήτημα δανεισμού, με συνολικές υποχρεώσεις 6,9 εκατ. ευρώ (31/12/2018), τα 3,4 εκατ. ευρώ αφορούν σε βραχυπρόθεσμα δάνεια, συμπεριλαμβανομένου και του factoring. Ο συνολικός δανεισμός ανήλθε σε 4,4 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2018, ενώ έχει συσσωρευμένες ζημιές ύψους 14 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον πως η Intertech διαθέτει σημαντικά assets, μεταξύ των οποίων τις συμβάσεις με τις γνωστές εταιρείες που αντιπροσωπεύει, αλλά και το ιδιόκτητο ακίνητο στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετοχικές αλλαγές φέρνουν και αλλαγή στη στρατηγική της εταιρείας για αύξηση των πωλήσεων, μέσω της εισαγωγής και του λανσαρίσματος νέων προϊόντων καθώς και μέσω διαφοροποίησης του μίγματος των πωλήσεων. Η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις 19,5 εκατ. ευρώ το 2018 και ζημιές προ φόρων 832 χιλ. ευρώ, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 οι πωλήσεις διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με τα αντίστοιχα του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Νίκος Χρυσικόπουλος

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text