Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δίνει σήμερα, Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019, μεσοπρόθεσμο σήμα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση χαμηλού διμήνου

Ο ΓΔ δίνει σήμερα, Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019, μεσοπρόθεσμο σήμα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση χαμηλού διμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσμενής για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη πτώση -1,70% (στις 826 μονάδες, στις 4.00 μμ) και με μέτριο για την εποχή τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά καθοδικά την γραμμή λαιμού σχηματισμού διπλής κεφαλής – χαμηλού κλεισίματος 40 ημερών των 837 μονάδων.

Αιτία της σημερινής μεγάλης πτώσης φέρεται να είναι η πολιτική κρίση στην Ιταλία και εν γένει στην μεσογειακή Ευρώπη που εδώ και 12-15 χρόνια βρίσκεται σε οικονομική και χρηματιστηριακή κάθοδο μη μπορώντας να ανταγωνισθεί οικονομικά την Βόρεια Ευρώπη και Απω Ανατολή ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει υψηλό δημόσιο χρέος.

 

Μετά τις σημερινές διαγραμματικές εξελίξεις στον ΓΔ, εμείς θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις ως εξής :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το ΧΚ20 των 837 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την έκθεση του από 60% σε 40% πουλώντας το 1/3 από όλες τις μετοχές του

Μετοχές

Μόνον 4 μετοχές, οι ΔΕΗ, ΣΑΡ, ΠΛΑΚΡ και ΕΥΑΠΣ, από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, σημειώνουν σήμερα άνοδο ενώ από τις υπόλοιπες πτωτικές,  οι 15, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -10%.

Παρά τις μεγάλες πτώσεις, καμία μετοχή δεν φαίνεται να διανέμεται άσχημα εκτός από τον ΙΚΤΙΝ..

Τις μεγαλύτερες πτώσεις σημειώνουν οι μεγάλης μεταβλητότητας τραπεζικές μετοχές. Ο ΔΤΡ χάνει σχεδόν -5% προσεγγίζοντας τις 666 μονάδες, πολύ χαμηλότερα από τον πωλητικό στροφέα-γραμμή λαιμού των 730 μονάδων. Κανείς δεν ξέρει που θα εμφανισθεί ο μεσοπρόθεσμος πυθμένας.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text