Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Δάιος Πλαστικά: Εκπληρώνοντας τα φιλόδοξα σχέδια με επιτυχία

Δάιος Πλαστικά: Εκπληρώνοντας τα φιλόδοξα σχέδια με επιτυχία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δάιος Πλαστικά: Εκπληρώνοντας τα φιλόδοξα σχέδια με επιτυχία

Καταρχήν οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση που κατάφερε να φέρει σε πέρας το project ανέγερσης 2 ξενοδοχειακών μονάδων και να το υλοποιήσει με απόλυτη επιτυχία, εν μέσω πτωχεύσεως της Ελλάδος και ενώ η τελευταία δεκαετία ήταν υφεσιακή και οικονομικά πολύ δύσκολη για την χώρα.

Για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν, να πω ότι η Δάιος ήταν μια εταιρία πλαστικών με ανύπαρκτο τραπεζικό δανεισμό. Το 2005 είχε ΜΗΔΕΝ τραπεζικά δάνεια και στο ταμείο υπήρχαν 2,5 εκατ. ευρώ.

Όμως η ανέγερση των ξενοδοχειακών μονάδων Daios Luxury Living στη Θεσσαλονίκη και Daios Cove στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης οδήγησε την εταιρία σε αύξηση του τραπεζικού δανεισμού σε περισσότερα απο 100 εκατ. ευρώ.

Το 2013 ο τραπεζικός δανεισμός της Δάιος έφθασε στα επίπεδα ρεκόρ των 112,9 εκατ. ευρώ και στο ταμείο υπήρχαν μόνο 585 χιλιάδες ευρώ.

Το 2006 ξεκίνησε να λειτουργεί το ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και το 2010 το ξενοδοχείο της Κρήτης. Η επένδυση για τη δημιουργία του ξενοδοχείου, ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ. Η μονάδα λειτούργησε εν μέσω κρίσης, παρ’ όλα αυτά η κρίση δεν την έχει αγγίξει.

Σήμερα οι πωλήσεις της Δάιος είναι περισσότερες απο 45 εκατ. ευρώ, όπου το 50% είναι πωλήσεις πλαστικών, το 44% οφείλονται στο ξενοδοχείο της Κρήτης και το 6% προκύπτουν απο το ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Οι πωλήσεις του Daios Luxury Living δείχνουν να έχουν σταθεροποιηθεί πέριξ των 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ του Daios Cove στον Άγιο Νικόλαο ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ.

Το εντυπωσιακότερο όμως είναι ότι η Δάιος έχει καταφέρει μέσα στην τελευταία 10ετία να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών των πλαστικών στα 23 εκατ. ευρώ, απο 13 εκατ. που ήταν εως και το 2010.

Τα EBITDA είναι περισσότερα απο 12 εκατ. ευρώ και αν αφαιρέσουμε αποσβέσεις 3,8 εκατ. και χρηματοοικονομικά έξοδα 4,2 εκατ ευρώ, τότε ο όμιλος μπορεί να εμφανίζει 4 εκατ. ευρώ προ φόρων και μετά φόρων 2,8 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,19 ευρώ ανά μετοχή. Οπότε με την τιμή της μετοχής στο 2,9 έχουμε P/E = 15

Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται 19 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 1,27 ευρώ ανά μετοχή …. άρα P/BV = 2,28

Πλέον ο τραπεζικός δανεισμός μειώνεται διαρκώς έχει φθάσει στα 94,214 εκατ. ευρώ, απο 112,916 εκατ. το 2013.

Ο καθαρός δανεισμός είναι στα 92 εκατ. ευρώ απο 112 εκατ. ο 2013 …. Είναι δηλαδή μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ.

H κεφαλαιοποίηση της εταιρίας όμως με την μετοχή να διαπραγματεύεται στα 2,9 δείχνει κάπως απαιτητική.

Πηγή: www.mikrometoxos.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text