Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Διαβάσαμε | Διαβάσαμε - Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Διαβάσαμε - Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Προϊόντα καπνού, φάρμακα και μηχανολογικός εξοπλισμός ήταν οι τρεις κλάδοι που έδωσαν ώθηση στη βιομηχανική παραγωγή τον φετινό Ιούνιο. Αν και σε σχέση με πέρυσι η μεταβολή του δείκτη ήταν οριακή, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, τον Μάιο, είναι η υψηλότερη που καταγράφεται από τον Σεπτέμβριο του 2018.ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής του μηνός Ιουνίου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2018, παρουσίασε αύξηση 0,3% έναντι αύξησης 1,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2018 με το 2017. (εδώ)

Διεθνείς εξελίξεις που αφορούν την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου και την πτώση της τιμής του πετρελαίου, αλλά και εσωτερικές, όπως η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων λίγο πριν την κυβερνητική αλλαγή αποτελούν μεταξύ άλλων βασικούς παράγοντες για τον υποτονικό πληθωρισμό. Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, με βάση τον ΕνΔΤΚ της Eurostat, παρέμεινε σε οριακά θετικά επίπεδα τον Ιούλιο, στο 0,4%, από 0,2% τον Ιούνιο, ενώ διαμορφώθηκε σε 0,7% κατά μέσο όρο στο πρώτο επτάμηνο του έτους. (εδώ)

Ο δείκτης εμπιστοσύνης των ΜμΕ συνέχισε την ανοδική του πορεία το πρώτο εξάμηνο του 2019, φθάνοντας τις 18 μονάδες (από 13 το δεύτερο εξάμηνο του 2018), επιτυγχάνοντας υψηλό 10ετίας. Παράλληλα, περισσότερο από το μισό του τομέα διατηρεί στόχο περαιτέρω ανάπτυξης, ενώ η αυξημένη κερδοφορία (που απολαμβάνει πλέον το 78% των ΜμΕ) επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναγνωρίζουν θετικές προοπτικές απασχόλησης (23% του τομέα προβλέπει αύξηση ενώ μόλις 9% αναμένει περιορισμό). Σε επίπεδο βασικών κλάδων, οι βιομηχανικές ΜμΕ συνεχίζουν να πλεονεκτούν σε όρους επιχειρηματικών προσδοκιών και προοπτικών ανάπτυξης.(εδώ)

 

Το πράσινο φως για την πραγματοποίηση αύξησης κεφαλαίου άναψε η διοίκηση της Εθνικής Πανγαίας ΑΕΕΑΠ, της μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου, με χαρτοφυλάκιο αξίας της τάξεως των 2 δισ. ευρώ. Η αύξηση εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. ευρώ, κεφάλαια με τα οποία θα χρηματοδοτηθούν νέες αγορές, αλλά και η ανάπτυξη ακινήτων που ήδη βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί και η διασπορά των μετοχών. Στο πλαίσιο αυτό, στις 11 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για την παροχή της σχετικής έγκρισης. (εδώ)

 

 

Οι φόβοι ότι η Γερμανία θα μπορούσε να βρεθεί σε ύφεση από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας άρχισαν να δημιουργούνται με στοιχεία που δείχνουν ότι η παραγωγή στην ευρωπαϊκή βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε τον Ιούνιο.Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε περισσότερο από 5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που υποδεικνύει ότι η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία ενδέχεται να συμβεί και το δεύτερο τρίμηνο.(εδώ - Eng)

 

Σχέδιο Σύμβασης Διάσπασης με απόσχιση κλάδου και ταυτόχρονη σύσταση νέας εταιρείας ενέκρινε στις 9 Αυγούστου το Διοικητικό Συμβούλιο της Inform Π. Λύκος.Σύμφωνα με την εταιρική ανακοίνωση, η διάσπαση θα αφορά την απόσχιση του κλάδου παραγωγής, επεξεργασίας, ανάπτυξης και εμπορίας συστημάτων έντυπης πληροφορικής της IΝFORM στον οποίο περιλαμβάνονται τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού ως αυτά εμφανίζονται στον ισολογισμό μετασχηματισμού του αποσχιζόμενου κλάδου της 30.06.2019. Από την 01.07.2019 μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της διάσπασης, όλες οι πράξεις που διενεργούνται και αφορούν στον αποσχιζόμενο κλάδο θα θεωρούνται ως διενεργηθείσες για λογαριασμό της Επωφελούμενης. (εδώ)

 

Σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte, τονίζεται ότι παρά την εν γένει αισιόδοξη εικόνα για τον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο, δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμη η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος. Οι τελευταίες προβλέψεις των ειδικών οικονομικών αναλυτών της Deloitte δείχνουν 25% πιθανότητα ύφεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2019. (εδώ)

 

Ο Πρόεδρος D. Trump θα πρέπει να επιδιώξει καλύτερες σχέσεις με την Fed και ισχυρότερες εξαγωγές προς την ΕΕ, την Κίνα και την Ιαπωνία.Τα προβλήματα των ασυνεπών δημοσιονομικών και εμπορικών πολιτικών της Ουάσιγκτον δεν πρέπει να φορτωθούν στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Η Wall Street θα πρέπει να αγνοήσει τις εντάσεις του εμπορικού πολέμου και να μειώσει την έκρηξη στις αγορές που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προόδου του Προέδρου Trump στο εμπορικό μέτωπο. (εδώ - Eng)

 

Η Goldman Sachs συνιστά νέα στρατηγική για να κερδίσει την αγορά κατά τη διάρκεια του εμπορικού πολέμου με την αγορά αποθεμάτων παροχής υπηρεσιών και την αποφυγή των επιχειρήσεων παραγωγής αγαθών."Τα αποθέματα υπηρεσιών έχουν λιγότερη έκθεση στις εμπορικές συγκρούσεις δεδομένου ότι έχουν χαμηλότερο εξωτερικό κόστος εισροών που μπορεί να υπόκεινται σε τιμολόγια και χαμηλότερες πωλήσεις εκτός των ΗΠΑ από τις επιχειρήσεις εμπορευμάτων", λέει ο επικεφαλής της Goldman Sachs, David Kostin. Τα αποθέματα υπηρεσιών υπερέβησαν τα αποθέματα παροχής αγαθών κατά 530 μονάδες βάσης το 2019 και κατά 150 μονάδες βάσης κατά το τρίτο τρίμηνο. (εδώ - Eng)

 

 

Η σκληρή αριθμητική λέει πως η μετοχή της Netflix θα μπορούσε να βυθιστεί 70%.ο περασμένο τρίμηνο, η Netflix έχασε για πρώτη φορά Αμερικάνους συνδρομητές. Εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς.Η μετοχή βυθίστηκε περισσότερο από 11% στο άκουσμα της είδησης.Ήταν το πρώτο "καμπανάκι" για τη δοκιμαζόμενη επιχείρηση της Netflix από τον περασμένο Ιούλιο, όταν η μετοχή της διαπραγματευόταν πάνω από τα 400 δολάρια.Σήμερα βρίσκεται στα 308 δολάρια. Και πιθανότατα κατευθύνεται προς τα 225 δολάρια, ενώ η πτώση κάτω από τα 100 δολάρια είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα. (εδώ)

 

 Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text