Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Amber Capital: Πούλησε με υπερκέρδη Ελλάκτωρ, εξετάζει αύξηση θέσεων σε ΟΠΑΠ

Amber Capital: Πούλησε με υπερκέρδη Ελλάκτωρ, εξετάζει αύξηση θέσεων σε ΟΠΑΠ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Amber Capital: Πούλησε με υπερκέρδη Ελλάκτωρ, εξετάζει αύξηση θέσεων σε ΟΠΑΠ

Ως μια από τις πλέον αποδοτικές αγορές αποδεικνύεται η ελληνική για το βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο Amber Capital που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 1,5 δισ. δολαρίων.

Οι τοποθετήσεις που πραγματοποίησε στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ εξασφάλισαν σημαντικές υπεραξίες για το fund, που σκοπεύει, όπως όλα δείχνουν, να τις επανατοποθετήσει σε ελληνικούς τίτλους. Το Αmber συγκαταλέγονταν τους θεσμικούς επενδυτές με σημαντική θέση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Τον Ιούνιο του 2018 πούλησε (στην πλευρά Καλλιτσάντση) ποσοστό 5,2% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ προς 2,15 ευρώ ανά μετοχή, εισπράττοντας περί τα 20 εκατ. ευρώ.

Έχοντας μηδενίσει τη συμμετοχή του στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στην συνέχεια το fund επανατοποθετήθηκε στη μετοχή αποκτώντας το ποσοστό του Δ. Κούτρα, ο οποίος αποχώρησε από τον Όμιλο. Αγόρασε αθροιστικά περίπου 8 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούσαν στο 4,5% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, έναντι περίπου 10 εκατ.ευρώ, συμμετοχή που πούλησε προ ημερών έναντι 17,6 εκατ. ευρώ.

Τώρα το Amber Capital εμφανίζεται να εξετάζει την αύξηση της συμμετοχής του στον ΟΠΑΠ, όπου κατέχει ένα ποσοστό κάτω του 2%. Ο Giuseppe di Mino (φωτ.), επικεφαλής του fund, με δηλώσεις του στη WSJ ανέφερε πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αύξησης της έκθεσής στον ΟΠΑΠ, εάν η νέα κυβέρνηση κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και καταφέρει να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα.

Σημειώνεται πως μόλις τον περασμένο Μάρτιο, ο Joseph Oughourlian, ιδρυτής του Amber Capital, είχε δηλώσει στο Bloomberg πως είναι υπερβολικά αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία και την Ελλάδα που "απλώς εύχεται να υπήρχαν περισσότερες μετοχές για να αγοράσει”.

Το Amber Capital πέραν των τοποθετήσεων που πραγματοποιεί σε ελληνικές μετοχές, είναι γνωστό και για τις παρεμβάσεις που πραγματοποιεί σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης, με πιο γνωστή την περίπτωση του ΟΤΕ. Όπως στην περυσινή, έτσι και στην εφετινή ΓΣ των μετόχων, η Amber που κατέχει περίπου 2% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού, αιτήθηκε την εκπροσώπησή του στο ΔΣ του Οργανισμού.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ από την αρχή του χρόνου βρίσκεται στο +27,8%, με ελκυστική μερισματική απόδοση και τον Οργανισμό να αποτιμάται στα 3,1 δισ. ευρώ στο Χρηματιστήριο.

Νίκος Χρυσικόπουλος

Πηγή :www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text