Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με την σημερινή (Τετ, 14/8/2019) απανωτή μεγάλη πτώση ο ΓΔ έφτασε στις 800 μονάδες, από τις 900 προ 15νθημέρου

Με την σημερινή (Τετ, 14/8/2019) απανωτή μεγάλη πτώση ο ΓΔ έφτασε στις 800 μονάδες, από τις 900 προ 15νθημέρου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Λόγω δυσμενών επιδράσεων από το εξωτερικό νέα καθίζηση σημειώνεται σήμερα στην ελληνική κεφαλαιαγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή 4.20 μμ, να χάνει -2,30% (στις 799 μονάδες) με μέτριο για την εποχή τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Στο γράφημα βλέπουμε την υπεπωλημένη κατάσταση που τείνει να βρεθεί ο ΓΔ που αυτή τη στιγμή απέχει -11% από το υψηλό Ιουλίου των 900 μονάδων.

Όμως, για να προχωρήσουμε εμείς σε μουαγιέν αγορές θα πρέπει ο ΓΔ, είτε να σημειώσει στα τρέχοντα επίπεδα μια ισχυρότατη αντεπίθεση +3%, είτε να πέσει κι άλλο, σε βάθος -16% από το υψηλό των 900 μονάδων δηλαδή κάτω από τις 756 μονάδες.

Προς το παρόν αφού καμία από τις δυο ανωτέρω συνθήκες δεν ισχύει, εμείς θα παραμείνουμε σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 40% με μετοχές και 60% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το σημερινό σκηνικό των μετοχών είναι το αναμενόμενο με τις τράπεζες να σημειώνουν υπερδιπλάσιες απώλειες από τον ΓΔ λόγω της γνωστής υψηλής διακυμανσιμότητας. Ο ΔΤΡ κοντεύει να χάσει τις 600 μονάδες από τις 830 της κορυφής Ιουλίου (-27% μέσα σε περίπου 10 συνεδριάσεις !).

Επίσης, μεγάλες πτώσεις από -2% έως -3%, σημειώνουν μη-τραπεζικά blue chips, όπως οι ΜΥΤΙΛ, ΕΥΔΑΠ, ΛΑΜΔΑ, ΓΕΚΤ, ΣΑΡ, ΕΕΕ, ΟΛΠ, ΜΠΕΛΑ κα.

Τα μετρητά μας είναι αρκετά, 60% επί του χαρτοφυλακίου μας,  και σε περίπτωση πτώσης 5-6 ποσοστιαίων μονάδων στον ΓΔ, θα μας παρουσιασθούν εξαιρετικές αγοραστικές ευκαιρίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text