Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Η Intertech έχει μπει στο στόχαστρο του Κ. Αμοιρίδη

Η Intertech έχει μπει στο στόχαστρο του Κ. Αμοιρίδη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Intertech έχει μπει στο στόχαστρο του Κ. Αμοιρίδη

Στα χέρια του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Αμοιρίδη περιέρχεται σταδιακά η Intertech. O τελευταίος, μέσω της πρόσφατης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία, απέκτησε το 28,5% της επιχείρησης, αλλά φαίνεται ότι επιχειρεί την περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής.

Η μετοχή της εταιρείας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, εμφάνισε ασυνήθιστα υψηλή συναλλακτική συμπεριφορά. Παράλληλα σημείωσε σημαντική άνοδο η τιμή της μετοχής.

Συγκεκριμένα από τα 0,50 ευρώ που ήταν η τιμή της μετοχής κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μέσα σε λίγες ημέρες έφτασε ακόμα και στα 0,80 ευρώ. Χθες έκλεισε στα 0,69 ευρώ, δηλαδή 38% υψηλότερα από την τιμή έκδοσης των νέων μετοχών κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουλίου 2019.

Παράγοντες της αγοράς πιθανολογούν ότι πίσω από το κύμα αγοράς μετοχών Intertech βρίσκεται ο επιχειρηματίας Κων/νος Αμοιρίδης και η εταιρεία του Αμοιρίδης-Σαββίδης. Η τελευταία είναι ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα μιας σειράς ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (Morris, F&U κ.ά.) και πλέον φαίνεται ότι στόχος της είναι η απόκτηση άλλης μιας αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, της Panasonic. Η τελευταία αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια από την Intertech. Eπίσης διακινεί τα προϊόντα των κατασκευαστών iLuv, Ricoh, Gestetner και Satel. Το ισχυρό ωστόσο brand name είναι εκείνο της Panasonic.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Intertech τα τελευταία χρόνια επιδεινώνονται συνεχώς, οι Ιάπωνες της Panasonic δεν αλλάζουν συνεργάτη. Αντίθετα παραμένουν προσκολλημένοι στον παλιό τους συνεργάτη. Ετσι, η απόκτηση του συγκεκριμένου brand name στην Ελλάδα περνάει από την απόκτηση της εταιρείας που το αντιπροσωπεύει.

Η Intertech είναι εταιρεία που ελέγχεται από τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Ο τελευταίος κατείχε το 44,4% των μετοχών, αλλά μέσω της τελευταίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, υποχώρησε σε 29,5%. Απέχει δηλαδή μια αναπνοή από τον δεύτερο μέτοχο, την εταιρεία Αμοιρίδης-Σαββίδης. Ο κ. Κοντομηνάς δεν συμμετείχε στην αύξηση καθώς οι μετοχές του είναι ενεχυριασμένες σε πιστώτριες τράπεζες των επιχειρήσεών του.

Η εταιρεία Αμοιρίδης-Σαββίδης το 2017 είχε παρουσιάσει έσοδα ύψους 25,8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη μετά από φόρους ύψους 1,6 εκατ. ευρώ. H Ιntertech το 2018 είχε έσοδα ύψους 19,5 εκατ. ευρώ και ζημίες (μετά από φόρους) ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που η Αμοιρίδης-Σαββίδης ελέγξει πλειοψηφικά την Intertech, τότε θα μπορεί να ενοποιήσει τα αποτελέσματα και ταυτόχρονα να επιτύχει μια έμμεση εισαγωγή της εταιρείας του στο Χ.Α.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text