Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ισχυρότατη ανοδική αντίδραση σημειώνεται σήμερα (Δευτ, 19/8/19) στην αγορά με τον ΓΔ να ανακτά περίπου το 1/3 της προηγηθείσας διόρθωσης

Ισχυρότατη ανοδική αντίδραση σημειώνεται σήμερα (Δευτ, 19/8/19) στην αγορά με τον ΓΔ να ανακτά περίπου το 1/3 της προηγηθείσας διόρθωσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Έκπληξη μας προκαλεί το σημερινό ανοδικό ξέσπασμα της αγοράς με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 3.30 μμ) να πετυχαίνει ανέλπιστα μεγάλη άνοδο +3,70% (στις 821 μονάδες) ή +2,20% από το άνοιγμα των 10.35 πμ. Ο τζίρος είναι μέτριος (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν μικρότερη άνοδο κατά μέσον όρο +1,10% ανακτώντας περίπου το 1/5 έως ¼ της προηγηθείσας διόρθωσης.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι παρά την σημερινή εκπληκτική άνοδο, η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει καθοδική (αλλά η μακροπρόθεσμη ανοδική). Για να επανέλθει η μεοσοπρόθεσμη τάση σε άνοδο θα πρέπει ο ΓΔ να ανακτήσει την μισή αυγουστιάτικη πτώση κλείνοντας πάνω από τις 845 μονάδες.

Έως τότε, εμείς θα είμαστε σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 40% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις εκτός εάν ο ΓΔ κλείσει +3% από το άνοιγμά του δηλαδή, πάνω από τις 827 μονάδες (σύστημα ακίδα πυθμένα).

Μετοχές

Ολες οι εμπορεύσιμες μετοχές σημειώνουν σήμερα άνοδο.

Πρωταγωνιστές είναι βέβαια οι τράπεζες με τον ΔΤΡ να πετυχαίνει άνοδο +7,64% ανακτώντας περίπου το ¼ της αυγουστιάτικης διόρθωσης.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 827 μονάδες. Θα επιλέξει τις υπερπωλημένες απέχουσες την Παρασκευή  σε απόσταση -15% και περισσότερο από την κορυφή τέλους Ιουλίου και που εμφανίζονται σήμερα με μεγάλες ανόδους και μεγάλους όγκους και είναι οι, ΜΠΕΛΑ, ΕΧΑΕ, ΣΕΝΕΡ και ΜΥΤΙΛ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text