Αρχική | Ειδήσεις | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 22/8/19) για τρίτη μέρα τις προσπάθειές του για επάνοδο σε ανοδική τάση

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 22/8/19) για τρίτη μέρα τις προσπάθειές του για επάνοδο σε ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν είναι άσχημη η σημερινή συνεδρίαση γιατί, ναι μεν, ο ΓΔ (+0,30%, στις 834 μονάδες, στις 4.00 μμ) με σημάδια κόπωσης δεν μπορεί να επανέλθει σε καθαρή ανοδική τάση μέσω ανοδικής διάσπασης των 845 μονάδων όπου συμπίπτουν οι ΕΚΜΟ30 και μέσος άξονας μηνιαίου εύρους, όμως, ο ΓΔ βαστά και επαυξάνει οριακά τα τεράστια κέρδη +4,50% της ακίδας της Δευτέρας, 19/8.

Αν ο ΓΔ καταφέρει να διασπάσει ανοδικά τις δύο αναφερθείσες συμπίπτουσες γραμμές, τότε εμείς θα σκεφθούμε σοβαρά για τολμηρές αγορές μετοχών. Αντίθετα, θα επανέλθουν οι σκέψεις μας για πωλήσεις αν ο ΓΔ χάσει το μισό της τρέχουσας 4ήμερης ανοδικής αντίδρασης κλείνοντας κάτω των 815 μονάδων.

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ 815 και 845 μονάδων, εμείς θα βρισκόμαστε σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ, όπως αναφέρθηκε, δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή οι ανοδικές μετοχές είναι λίγο περισσότερες των καθοδικών ενώ 5 μετοχές, οι ΕΛΛΑΚΤ, ΜΙΓ, ΠΛΑΘ, ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι η ΑΔΜΗΕ που σημειώνει την μεγαλύτερη για εμπορεύσιμη μετοχή άνοδο της ημέρας, +6,50%, με μεγάλους όγκους 290 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής, πλησιάζοντας την κορυφή ιουλίου.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών / πωλήσεων με ανοδική /καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης / στήριξης και καμία δεν τείνει να κάνει κάτι τέτοιο εκτός της ΕΕΕ που τείνει να διασπάσει καθοδικά την έγκυρη στήριξη των  29,34 ευρώ.

Νέα υψηλά έχουμε να δούμε από την εβδομάδα του 15αύγουστου. Σήμερα εμφανίζονται δύο, των ΕΛΛΑΚΤ και ΠΡΟΦ.

Και η σημερινή συνεδρίαση, όπως και οι 2-3 προηγούμενες, έχει μικρό τζίρο και μόνον οι ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΟΛΠ παρουσιάζουν αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, τείνοντας μάλιστα να σπάσουν το υψηλό έτους.

Ο ΔΤΡ με μικρή άνοδο +0,40% κοντεύει να επανέλθει πάνω από τις 700 μονάδες, γεγονός που θα αποτελεί την δεύτερή  του νίκη μετά την πρόσφατη βύθιση από τις 840 στις 610 μονάδες (η πρώτη νίκη ήταν η ακίδα της Δευτέρας).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text