Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Οι κερδοσκόποι αιμορραγούν: Στα ύψη οι εκροές των hedge funds

Οι κερδοσκόποι αιμορραγούν: Στα ύψη οι εκροές των hedge funds

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι κερδοσκόποι αιμορραγούν: Στα ύψη οι εκροές των hedge funds

Πόνταραν και έχασαν. Ο λόγος για τις πλέον κερδοσκοπικές δυνάμεις της αγοράς, τα hegde funds, των οποίων η αιμορραγία μέχρι στιγμής φέτος είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στο σύνολο του 2018. Ο κλάδος δυσκολεύεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε ένα περιβάλλον εντεινόμενης αβεβαιότητας, ενώ οι φτωχές επιδόσεις των τελευταίων ετών και οι υψηλές προμήθειες, που λαμβάνουν τα hedge funds λειτουργούν επίσης αποθαρρυντικά.

Οι επενδυτές απέσυραν 8,4 δισ. δολάρια μόνο τον Ιούλιο από τα hedge funds. Οι συνολικές καθαρές εκροές κεφαλαίων από τις αρχές του έτους ανέρχονται έτσι στα 55,9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της eVestment, που δημοσιεύει σήμερα το Bloomberg. Το ποσό είναι περίπου 50% υψηλότερο σε σχέση με τις συνολικές εκροές του 2018, που δεν ξεπέρασαν τα 37,2 δισ. δολάρια.

Παράλληλα στοιχεία της  Eurekahedge δείχνουν ότι σε κάθε ένα από τα τρία τελευταία έτη περισσότερα hedge funds έκλεισαν από όσα άνοιξαν, ενώ εκείνα που ανοίγουν τείνουν να είναι κατά πολύ μικρότερα από εκείνα, που είχαν συσταθεί πριν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg ο «πόνος» δεν μοιράζεται ισότιμα σε όλα τα hedge funds. Tην ώρα που κάποια έρχονται αντιμέτωπα με ανεξέλεγκτη αιμορραγία, το 37% του κλάδου εξασφαλίζει και φέτος καθαρές εισροές. Την καλύτερη επίδοση όλων, με εισροές αξίας 10,3 δισ. δολαρίων έως τον Ιούλιο, παρουσιάζουν τα hedge funds, που ποντάρουν σε συγκεκριμένα γεγονότα, όπως εξαγορές, συγχωνεύσεις και χρεοκοπίες.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text