Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μεγάλη πτώση σημειώνεται σήμερα (Παρ, 23/8/19) στην αγορά με τον ΓΔ να τείνει να χάσει το μισό της πρόσφατης ισχυρής ανοδικής αντίδρασης που ανέκτησε τις σχεδόν 850 μονάδες

Μεγάλη πτώση σημειώνεται σήμερα (Παρ, 23/8/19) στην αγορά με τον ΓΔ να τείνει να χάσει το μισό της πρόσφατης ισχυρής ανοδικής αντίδρασης που ανέκτησε τις σχεδόν 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Απροσδόκητη τροπή παίρνει σήμερα ο ΧΑ με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (4.20 μμ) να χάνει -2,10% (στις 827 μονάδες ενώ είχε φτάσει προ ολίγου και στις 822 μονάδες)  με μέτριο τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μικρότερες πτώσεις, γύρω στο -0,70%, στους κινούμενους κοντά στα χαμηλά διμήνου ευρωπαϊκούς δείκτες.

Υπαίτιοι για την σημερινή ζημιά φέρονται οι ξένοι κερδοσκόποι (βραχυχρόνια κεφάλαια) που προεξοφλούν μη-ικανοποιητικό rating της ελληνικής οικονομίας στις σημερινές απογευματινές αξιολογήσεις του οίκου Moodies.

Στο γράφημα φαίνεται το σημερινό άσχημο γύρισμα του ΓΔ το οποίο αν καταπέσει κάτω της μέσης τιμής των 819 μονάδων της πρόσφατης ανοδικής αντίδρασης, τότε από διαγραμματική άποψη θα έχουμε πρόβλημα.

Ας ελπίσουμε ότι θα κρατηθούν οι 819 μονάδες και εάν στην συνέχεια επανέλθει η ανοδική πορεία και διασπασθούν ανοδικά οι 845 μονάδες της κορυφής Ε, τότε θα έχουμε βάσιμες ελπίδες επαναφοράς σε δράση του εκπληκτικού ράλι του 2019.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 823 μονάδων δεχόμενος σήματα από το σύστημα του προεξοφλητικού πωλητικού στροφέα, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική διασπορά του πουλώντας τις 4 μετοχές του, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, ΚΡΙ και ΑΡΑΙΓ που έχουν μικρή συμμετοχή, κάτω του 1,50%,  στο κεφάλαιό του.

Μετοχές

Μόνον 4 μετοχές, οι ΙΚΤΙΝ, ΤΕΝΕΡΓ, ΦΡΙΓΟ και ΟΤΕ, από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, κινούνται αυτή τη στιγμή με θετικό πρόσημο ενώ από τις υπόλοιπες αρνητικές, οι 15 καταγράφουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Την μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν βέβαια οι τράπεζες με τον ΔΤΡ να υποχωρεί κατά -6% στις 666 μονάδες τείνοντας να χάσει το 50% της πρόσφατης ισχυρής ανοδικής αντίδρασης επανερχόμενος σε αυτή τη περίπτωση σε πτωτική τάση.

Η μετοχή της ημέρας : Εντύπωση μας κάνει σήμερα η ΤΕΝΕΡΓ η οποία με καλή άνοδο +1,13%, και μεγάλους όγκους, 135 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής, διασπά την προ ολίγων εβδομάδων κορυφή της πετυχαίνοντας νέο υψηλό έτους (στα 7,5 ευρώ).  Και η ΠΡΟΦ σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους αλλά με μικρή άνοδο +0,50% και μικρό όγκο, 18 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι σήμερα δεν παρατηρούνται διαμονές παρά μόνον μετρίως στην ΑΔΜΗΕ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text