Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Σιγή από τη Moody's για την Ελλάδα

Σιγή από τη Moody's για την Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σιγή από τη Moody's για την Ελλάδα

Δεν προχώρησε στην προγραμματισμένη για αναθεώρηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας μας η Moody's. Ποια μηνύματα έστειλε σε χθεσινή έκθεσή της για την ελληνική οικονομία και πως εξηγεί την χαμηλή βαθμίδα.

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα αναθεώρηση από την Moody's της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας και των προοπτικών της.

Νωρίτερα σήμερα και σε έκθεσή του για τη χώρα μας ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας στηρίζεται από τη «μέτρια» οικονομική ισχύ της χώρας, αντανακλώντας τα υψηλότερα επίπεδα πλούτου συγκριτικά με άλλες χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια επίπεδα αξιολόγησης, μια μετρίου μεγέθους οικονομία με μέτρια επίπεδα διαφοροποίησης που εξισορροπείται από την σημαντική ακόμα αβεβαιότητα ως προς τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένων των δυσμενών δημογραφικών καθώς και των χαμηλών επιπέδων επενδύσεων και αποταμιεύσεων.

Σημειώνεται ότι η βαθμολογία της Moody’s στην Ελλάδα είναι στο B1, ένα επίπεδο κάτω από αυτή της Fitch, η οποία στις αρχές του μήνα άφησε την χώρα στάσιμη (BB- με σταθερό outlook).

Η Moody’s είχε αναβαθμίσει την 1η Μαρτίου την ελληνική οικονομία κατά δυο κλίμακες. Δίνει αξιολόγηση αντίστοιχη του οίκου S&P, μόνο που ο τελευταίος διατηρεί θετικό outlook, ενώ η Moody’s σταθερό.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text