Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΔΕΗ: Ξεπερνούν το 1,5 δισ. τα χρέη των κακοπληρωτών

ΔΕΗ: Ξεπερνούν το 1,5 δισ. τα χρέη των κακοπληρωτών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΔΕΗ: Ξεπερνούν το 1,5 δισ. τα χρέη των κακοπληρωτών

Με το ταμειακό έλλειμμα να προσεγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της ΔΕΗ στρέφεται στην τεράστια δεξαμενή των στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι έχουν συνολικές οφειλές άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Επιχείρησης, το τελευταίο δίμηνο έχουν προωθηθεί προς τον ΔΕΔΔΗΕ (θυγατρική της ΔΕΗ, που διαχειρίζεται το δίκτυο χαμηλής και μέσης τάσης) 30.000 αιτήματα αποκοπής, δηλαδή διακοπής της παροχής ρεύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιχείρησης, ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών που οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών ανέρχεται σε 582.000 περιπτώσεις και οι οφειλές τους φθάνουν το ποσό των 545 εκατ. ευρώ. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και άλλοι 895.000 τελικοί πελάτες, οι οποίοι πήγαν σε άλλους παρόχους αφήνοντας στη ΔΕΗ «φέσι» 1 δισ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, η διοίκηση της ΔΕΗ εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών ανέρχεται σε 1.477.000, με ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ.

«Το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών πρωτίστως θίγει και πλήττει τα εκατομμύρια συνεπών πελατών της Επιχείρησης. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Είναι χρέος μας απέναντι στην Επιχείρηση αλλά και στη συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών που, παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης.

Επιπλέον, η διοίκηση της ΔΕΗ τονίζει πως θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες και στο πλαίσιο αυτό θα ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα της εκστρατείας που ξεκινά άμεσα. Επίσης, υπογραμμίζει ότι η εκστρατεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές δεν αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες άλλωστε υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ ανέρχονται σε 2,7 δισ. ευρώ, διογκώθηκαν δε τα τελευταία χρόνια, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση έδειξε μεγάλη ανοχή στους ασυνεπείς πελάτες της Επιχείρησης και δεν επέτρεψε στη διοίκησή της να λάβει μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου.

Η εντατικοποίηση της προσπάθειας μείωσης των χρεών είναι ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης του ταμειακού ελλείμματος της ΔΕΗ, που κατά τον πρόεδρό της Γ. Στάσση ξεπερνάει τα 750 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με πληροφορίες, προσεγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Εκτός από το άμεσο ταμειακό όφελος που θα αποφέρει στην Επιχείρηση αυτή η προσπάθεια, θα διευκολύνει και την τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, την οποία σχεδιάζει.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text