Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Μπαράζ road show τον Σεπτέμβριο από Goldman, BofA, HSBC για ελληνική οικονομία και τράπεζες - Τι θα πουν στους ξένους επενδυτές

Μπαράζ road show τον Σεπτέμβριο από Goldman, BofA, HSBC για ελληνική οικονομία και τράπεζες - Τι θα πουν στους ξένους επενδυτές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μπαράζ road show τον Σεπτέμβριο από Goldman, BofA, HSBC για ελληνική οικονομία και τράπεζες - Τι θα πουν στους ξένους επενδυτές

Τέσσερα Road Shows κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2019 για Ελλάδα και τράπεζες

Υποστηρικτικά θα λειτουργήσει η άρση των capital controls τόσο για την επενδυτική κοινότητα που μπορεί να δει την οικονομία της Ελλάδος με άλλο μάτι όσο και για τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες θα είναι παρούσες σε τέσσερα roadshows το Σεπτέμβριο θέτοντας επί τάπητος τα νέα δεδομένα που μπορούν να μεταβάλουν σε σημαντικό βαθμό τις διαθέσεις των επενδυτών.

Το πρώτο θα λάβει χώρα μία ημέρα μόλις μετά την απελευθέρωση των κεφαλαιακών περιορισμών.

Διοργανωτής είναι Goldman Sachs στο Λονδίνο στις 2 Σεπτεμβρίου ενώ ακολουθεί στις  3 έως τις 5 του ερχόμενου μήνα το επενδυτικό Forum της HSBC επίσης στο Λονδίνο.

Στις 18 και στις 19 Σεπτεμβρίου λαμβάνει χώρα  το ετήσιο roadshow του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο οποίο μετέχουν και εταιρίες και τράπεζες ενώ στις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου διενεργείται το ετήσιο χρηματοοικονομικό  συνέδριο της BofAML που θα λάβει χώρα και πάλι στην Βρετανική πρωτεύουσα.

Οι τράπεζες υπολογίζουν πως θα έχουν νέα δεδομένα στη φαρέτρα τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν και τελικώς να προσελκύσουν τους ξένους θεσμικούς επενδυτές ενώ δεν αποκλείουν ακόμη και έκτακτες αναβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης που προσπέρασαν τη χώρα στις τακτικές τους αξιολογήσεις.

Συγχρόνως εκτιμούν πως αλλάζουν τα δεδομένα και για τις επόμενες αξιολογήσεις όπως της S& P που θα λάβει χώρα σε τακτική βάση στις 25 Οκτωβρίου.

Η απελευθέρωση των κεφαλαιακών περιορισμών πέρα από την εμπέδωση ενός αισθήματος αξιοπιστίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ανοίγει ο δρόμος και για άλλες τραπεζικές εργασίες που μέχρι πρότινος ήταν κλειστές για το τραπεζικό σύστημα.

Επιπλέον οι τράπεζες αναμένεται σημαντικά να ωφεληθούν από την ενίσχυση των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μολονότι η επενδυτική βαθμίδα απέχει  ακόμη για τη χώρα μας και ο δρόμος που έχει να διανύσει η Ελλάδα είναι μακρύς προς αυτήν την κατεύθυνση, εν τούτοις μεταβάλλονται ιδιαίτερα τα δεδομένα ακόμη και για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων μέσω του APS αφού μια μεταβολή στα CDS- που αναμένεται να υπάρξει- θα μεταβάλει και τη σχετική τιμολόγηση.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες οι τράπεζες θα προετοιμάσουν τα συστήματά τους για την πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο.

Οσες δε συναλλαγές πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου οπότε και ισχύει η άρση, θα  εμφανιστούν από τα συστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων στις 2 Σεπτεμβρίου όπως γίνεται για όλες τις συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα κατά τις αργίες.

Κατά τα λοιπά τα πιστωτικά ιδρύματα ανακοινώνουν αποτελέσματα β' τριμήνου την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή 29 και 30 Αυγούστου και όπως σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές έναντι του α΄ τριμήνου 2019.

Οι τράπεζες εκτιμάται πως θα επικεντρώσουν σε μεγάλο βαθμό στις μελλοντικές εξελίξεις που είναι αυτές οι οποίες σχετίζονται τόσο με τα δεδομένα που προάγει η άρση των κεφαλαιακών περιορισμών όσο και εκείνες που αφορούν την υιοθέτηση του APS και το χάρτη των κόκκινων δανείων.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα (27/6) ο υφυπουργός οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας κ. Γιώργος Ζαββός θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του SSM Andrea Enria με αντικείμενο την εφαρμογή του APS- η κυβέρνηση επιθυμεί τούτο να λάβει χώρα το Σεπτέμβριο- και την ενημέρωση σε ότι αφορά τα stress tests του 2020.

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text