Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Επιτάχυνση των στόχων μείωσης των NPEs μελετά η Alpha Bank

Επιτάχυνση των στόχων μείωσης των NPEs μελετά η Alpha Bank

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επιτάχυνση των στόχων μείωσης των NPEs μελετά η Alpha Bank

Της Νένας Μαλλιάρα

Την επιτάχυνση των στόχων που έχει θέσει για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων εξετάζει η Alpha Bank, όπως ανέφερε στους αναλυτές, η διοίκηση της Τράπεζας, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2019. Η διοίκηση δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, αρκούμενη να συσχετίσει τη μεγαλύτερη μείωση των NPEs με την αναμενόμενη λειτουργία του Asset Protection Scheme, επισημαίνοντας επίσης ότι η ισχυρότερη κεφαλαιακή ισχύς της Alpha Bank της δίνει την άνεση να υπερβεί τη στοχοθεσία για τη μείωση των "κόκκινων" δανείων.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η Τράπεζα θα μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά της κατά 4,8 δισ. ευρώ, με το 1,1 δισ. ευρώ να προέρχεται από οργανική μείωση και τα υπόλοιπα από δύο πωλήσεις χαρτοφυλακίων που "τρέχουν" ήδη: το χαρτοφυλάκιο Neptune 1,8 δισ. ευρώ, δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις σε ακίνητα και το χαρτοφυλάκιο Orion 1,9 δισ. ευρώ, τιτλοποίηση δανείων λιανικής με εξασφαλίσεις σε ακίνητα.

Αναφορικά με τη μείωση των NPLs, έμφαση δόθηκε στη μείωση της δημιουργίας νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων (480 εκατ. ευρώ ήταν τα new entries το β΄ τρίμηνο 2019) και στην αύξηση της ίασης δανείων λόγω αύξησης των εισπράξεων (860 εκατ. ευρώ τα δάνεια που πέρασαν στα εξυπηρετούμενα).

Αναφορά έγινε και στις χορηγήσεις νέων δανείων, ειδικά σε επιχειρήσεις, οι οποίες ανήλθαν σε 1,5 δισ. ευρώ το α΄ εξάμηνο. Η συνεχιζόμενη αύξηση των νέων δανείων, καθώς επίσης ο τομέας των καρτών και οι τομείς asset management και bancassurance εκτιμήθηκε πως θα ενισχύσουν φέτος τα έσοδα από προμήθειες κατά 2% - 3%.

Η διοίκηση της Alpha Bank παρουσίασε και τους πυλώνες της νέας επιχειρησιακής στρατηγικής της, η οποία στοχεύει στη δραστική εξυγίανση του ισολογισμού, την εκπλήρωση των προσδοκιών για υψηλά επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους. Οι ανωτέρω στόχοι θα επιτευχθούν με αποφασιστική αντιμετώπιση του βάρους των NPEs κατά τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ρίσκο για τα κεφάλαια της Τράπεζας, με την υιοθέτηση ενός πελατοκεντρικού μοντέλου που θα αποκαταστήσει την κερδοφορία της Τράπεζας, με έμφαση στο μοντέλο εξυπηρέτησης (data analytics, αυτοματοποιήσεις, ψηφιοποίηση) για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και περαιτέρω ενίσχυση και διαφάνεια της εταιρικής διακυβέρνησης.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text