Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πτώχευση, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές

Πτώχευση, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πτώχευση, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές

Λίστα ερωταπαντήσεων σχετικά με την αναθεωρημένη πρότασή της για την χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου δημοσιοποίησε η Folli Follie Group.

H εταιρεία ομαδοποίησε τις κυριότερες ερωτήσεις που έθεσαν οι ομολογιούχοι - πιστωτές και οι εκπρόσωποί τους, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων εβδομάδων, με αντικείμενο το προτεινόμενο σχέδιο διάσωσης της εταιρείας και τους σχετικούς όρους συμφωνίας (term sheet) και προχώρησε στη δημοσιοποίησή τους για λόγους ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού.

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται απαντήσεις σε κύρια ερωτήματα των ομολογιούχων – πιστωτών αναφορικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης, τον σκοπό, τους όρους, τα ανταλλάγματα, την έκδοση του ομολόγου, αλλά και σε άλλα, βασικού επιπέδου ερωτήματα (όπως λ.χ. τι είναι το Άρθρο 106 του ελληνικού Πτωχευτικού Κώδικα).

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της FF Group, επαναλαμβάνονται τα βασικά σημεία του σχεδίου της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης και του διαχωρισμού των δραστηριοτήτων. Η αίτηση για το Σχέδιο Εξυγίανσης πρέπει να περιλαμβάνει την υπογεγραμμένη συμφωνία με πιστωτές που εκπροσωπούν την απαραίτητη πλειοψηφία (60% των συνολικών πιστωτών), απόδειξη βιωσιμότητας της νέας εταιρικής δομής και απόδειξη ότι οι υπάρχοντες δανειστές του ομίλου δεν θα βρεθούν σε χειρότερη κατάσταση μέσω της διαδικασίας εξυγίανσης.

Αναφέρεται επίσης (στο σημείο 7) πως σε περίπτωση που οι ομολογιούχοι-πιστωτές απορρίψουν την αναθεωρημένη πρόταση για τη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου, τότε η εταιρεία θα αναγκαστεί, σε πολύ σύντομο χρόνο, να υποβάλλει αίτηση πτώχευσης. Στην περίπτωση αυτή, αναφέρεται, οι πιστωτές θα έχουν λαμβάνειν εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό αποζημίωσης (κάτω των 10 σέντς στο ευρώ), κάτι που είχε αναφερθεί και στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη.

Τέλος, παρέχονται διευκρινίσεις αναφορικά με τη διαδικασία αποδοχής της πρότασης από τους κατόχους των Eurobond και Swissbond ομολόγων που έχει εκδώσει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τη λίστα οικονομικοί σύμβουλοι της εταιρίας για τη συγκεκριμένη πρόταση  είναι η Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ  σε συνεργασία με το στέλεχος αμερικανικού Fund  Θέμη Καλαποθαρακο , ενώ  Weil,Gotshal &  Manges και Idealaw Firm αποτελούν τους διεθνείς και εγχώριους νομικούς συμβούλους αντίστοιχα.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text