Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Intralot: Στα 378 εκατ. τα έσοδα στο εξάμηνο

Intralot: Στα 378 εκατ. τα έσοδα στο εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Intralot: Στα 378 εκατ. τα έσοδα στο εξάμηνο

Στα 378,1 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του ομίλου της Intralot το Α’ εξάμηνο του 2019, καταγράφοντας πτώση 7,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης.

Ειδικότερα στο Α’ εξάμηνο του 2019, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €58,7 εκατ. (-15,9% σε ετήσια βάση), με το προσαρμοσμένο EBITDA να διαμορφώνεται στα €60,4 εκατ. (-1,8% σε ετήσια βάση).

Τα έσοδα του Ομίλου και τα κέρδη EBITDA μειώθηκαν κατά -0,7% και -4,4% αντίστοιχα σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.Το περιθώριο EBITDA ως προς τα έσοδα διαμορφώθηκε στο 15,5% (-1,6pps), ενώ το περιθώριο EBITDA ως προς το GGR στο 26,9% (-3,9pps), αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης.

Τα κέρδη προ φόρων (EBT) διαμορφώθηκαν στα €2,0 εκατ., ενώ το περιθώριο EBT διαμορφώθηκε στο 0,5%. To ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα €-27,3 εκατ.

Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές κατά το Α’ εξάμηνο του 2019 ανήλθαν στα €49,0 εκατ., αυξημένες κατά €12,3 εκατ. σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2019, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης δήλωσε:

"Tα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, παρόλο που εξακολουθούν να απορροφούν τις επιχειρηματικές επιπτώσεις των δυσμενών εξελίξεων της περασμένης χρονιάς, εμφανίζουν βελτίωση στις λειτουργικές ταμειακές ροές αλλά και στη ρευστότητα, με την επιτυχή εφαρμογή της στρατηγικής μας που στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες, δηλαδή τις λειτουργικές βελτιώσεις, τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς και την εκχώρηση μη στρατηγικών παγίων. Τον Ιούλιο ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη μετάβαση του ιστορικού μας πελάτη ΟΠΑΠ στο νέο κεντρικό σύστημα LotosX, ενώ επιπλέον συνάψαμε συμφωνία με τον ΟΠΑΠ για τη μεταβίβαση του μεριδίου μας (16,5%) στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ Α.Ε. ,έναντι τιμήματος €20,0 εκατ.

Η ανανέωση του υφιστάμενου συμβολαίου μας με τη Λοταρία της Washington DC, συμπεριλαμβανομένου πλέον και του Αθλητικού Στοιχηματισμού, αλλά και η επιτυχής ανάθεση ενός νέου συμβολαίου Αθλητικού Στοιχηματισμού στο Μαρόκο, αναδεικνύουν την ετοιμότητα της INTRALOT να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες, με την παροχή νέων τεχνολογικών λύσεων αιχμής"

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text