Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά αδυνατεί προς το παρόν (Τετ, 4/9/2019) να ανακτήσει την προ-Αυγούστου ανοδική της τάση

Η αγορά αδυνατεί προς το παρόν (Τετ, 4/9/2019) να ανακτήσει την προ-Αυγούστου ανοδική της τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

«Πωλητική αντεπίθεση» σημειώνεται σήμερα στο ΧΑ με τον ΓΔ να ανοίγει το πρωί στις 10.35 πμ δυνατά +1,20% (στις 864 μονάδες, λίγο παρακάτω από τον αγοραστικό στροφέα – υψηλό 20 ημερών των 868 μονάδων) και από τότε να οπισθοδρομεί έως τις παρούσες 850 μονάδες (-0,38%) με μέτριο (αλλά μεγαλύτερου του χθεσινού) τζίρο, 50 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο, ενώ τα κύρια ξένα χρηματιστήρια εμφανίζουν πλευρική-ουδέτερη μεσοπρόθεσμη τάση.

Στο γράφημα ημερησίων κηροπηγίων του ΓΔ βλέπουμε τον εν λόγω δείκτη να αποκρούεται καθοδικά με τρία δυσοίωνα (μαύρα) καντήλια (το χειρότερο να είναι το σημερινό) από το επίπεδο ΥΚ20 των 868 μονάδων και επίσης βλέπουμε τον ίδιο δείκτη να οδεύει προς τον ΕΚΜΟ30 των 847 μονάδων τον οποίον αν σπάσει καθοδικά, τότε ματαιώνεται (προς το παρόν) η προσπάθεια για επάνοδο σε πλήρη ανοδική τάση.

Στο ίδιο γράφημα διακρίνουμε δυο αναχώματα, του ΕΚΜΟ30 των 847 μονάδων και του μέσου άξονα των 830 μονάδων της μηνιαίας διακύμανσης του ΓΔ. Αν κρατηθούν οι δύο αυτές στηρίξεις, τότε έχει καλώς ενώ, αν αυτές διασπασθούν καθοδικά, ιδίως η δεύτερη των 830 μονάδων, τότε πιθανόν η αγορά να αντιμετωπίσει πτωτικό φθινόπωρο, οπότε εμείς θα ματαιώσουμε τα σχέδιά μας για αγορές μετοχών και ίσως προχωρήσουμε και σε πωλήσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 55% με μετοχές και 45% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε να κινούνται αρνητικά και το ¼ θετικά αλλά καμία μετοχή δεν σημειώνει αυτή τη στιγμή μεταβολή πέραν του ±3%.

Καμία μετοχή δεν μπορεί σήμερα να χαρακτηρισθεί σαν «μετοχή της ημέρας», και καμία δεν δίνει σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης όπως και καμία δεν δίνει σήμα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης. Από αυτή την άποψη, η σημερινή συνεδρίαση μπορεί να θεωρηθεί σαν αναμονής και όχι πτωτική.

Νέο υψηλό έτους σημειώνει σήμερα μόνον η νικήτρια του μέχρι τούδε 2019, η ΠΡΟΦ και νέο χαμηλό έτους δεν σημειώνει καμία μετοχή.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι το ότι οι πωλητές χτυπούν τις καλές μη-τραπεζικές μετοχές (πχ ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΤΕΝΕΡΓ, ΒΙΟ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΛΠΕ) με πτώσεις από -1,50% έως -3%. Αντίθετα, οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν αλώβητες (ΔΤΡ +0,44%).
Ο Δείκτης Τραπεζών κρατιέται καλά, στις περίπου 750 μονάδες δηλαδή στα ¾ της τρίμηνης διακύμανσής του από τις 850 έως τις 600 μονάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο σε απροσδιόριστη ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text