Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Γιατί αποχώρησε η Ideal από την αγορά του Ισραήλ

Γιατί αποχώρησε η Ideal από την αγορά του Ισραήλ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γιατί αποχώρησε η Ideal από την αγορά του Ισραήλ

Του Στέφανου Κοτζαμάνη

Τι δηλώνει η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας για την αποχώρηση από την αγορά του Ισραήλ και για τη φετινή πορεία των οικονομικών της επιδόσεων. Οι επενδύσεις στο cyber security και το brand name της Ideal στις λευκές ηλεκτρικές συσκευές.

«Πέρυσι προχωρήσαμε σε μια επανεστίαση των δραστηριοτήτων μας και των προοπτικών τους, προσπαθώντας να αξιολογήσουμε σε ποιους τομείς είμαστε περισσότερο και σε ποιους άλλους λιγότερο δυνατοί. Έτσι αποφασίσουμε να αποχωρήσουμε από την αγορά του Ισραήλ στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας. Φέτος, βαδίζουμε πάνω στις περυσινές μας αποφάσεις».

Αυτά δήλωσε στο περιθώρια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, η διοίκηση της Ideal, συμπληρώνοντας πως οι φετινές οικονομικές επιδόσεις του ομίλου δεν αναμένεται να διαφέρουν ουσιωδώς από τις αντίστοιχες περυσινές, αν δεν συμπεριληφθούν στις τελευταίες η έκτακτη αρνητική επίδραση από την διακοπή της δραστηριότητας στο Ισραήλ (καθαρή ζημία για το 2018 2,047 εκατ. ευρώ και χωρίς την έκτακτη προαναφερόμενη επίπτωση καθαρά κέρδη 389 χιλ. ευρώ. Στις 31/12/2018 το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της είχε διαμορφωθεί στα 13,67 εκατ. ευρώ).

Η Ideal σήμερα δραστηριοποιείται σε τρεις κυρίως τομείς:

α) Στις υπηρεσίες ψηφιακής ασφάλειας (cyber security, πάνω από το 50% του συνολικού κύκλου εργασιών της, όντας ο μεγαλύτερος «παίκτης» στην Ελλάδα) μια αγορά που στη χώρα μας είναι μικρή, αλλά στο εξωτερικό υπολογίζεται γύρω στα 100-120 δισ. ευρώ.

β) Στις ηλεκτρικές συσκευές (είχε προ ετών εξαγοράσει το σχετικό τμήμα του ομίλου FourlisΦΡΛΚ -0,94%), όπου μεταξύ άλλων έχει λανσάρει και το brand name «Ideal» στις λευκές ηλεκτρικές συσκευές.

γ) Στις πωλήσεις ειδών πληροφορικής, δραστηριότητα που έχει σημειώσει μεγάλη μείωση από το 2015, όταν η Toshiba αποφάσισε να αποχωρήσει από την αγορά των προσωπικών υπολογιστών (PC).

«Το 2009 από τα 70 εκατ. ευρώ πωλήσεων της Ideal, περίπου τα 60 εκατ. ευρώ προερχόταν από την Toshiba. Εμείς, παρά την τεράστια αυτή απώλεια και παρά τη γενικότερη περίοδο της κρίσης, καταφέραμε να επιβιώσουμε έχοντας μια νοικοκυρεμένη εταιρεία με ισχυρή ρευστότητα. Μας ενδιαφέρει βέβαια η ανάπτυξη και σε κάθε μία από τις δραστηριότητάς μας υπάρχουν -κάτω βέβαια από προϋποθέσεις- δυνατότητες γι’ αυτό. Από την άλλη πλευρά, προτεραιότητά μας είναι αυτή η αύξηση των εργασιών να συνοδεύεται από κέρδη. Είμαστε και θα παραμείνουμε μια συμμαζεμένη εταιρεία» σημείωσαν κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της εισηγμένης.

Επίσης, η διοίκηση απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

α) Στο μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και στα σημαντικά διαθέσιμα ύψους 3,2 εκατ. ευρώ που διέθετε η εισηγμένη στις 31/12/2018.

β) Στην πολιτική της να περνά στα ετήσια έξοδα (και όχι στο άυλο πάγιο ενεργητικό) το μεγαλύτερο τμήμα των επενδύσεών της.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text