Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Σε εξέλιξη η επένδυση της Ικτίνος ύψους 300 εκ. ευρώ Πηγή: Reporter.gr

Σε εξέλιξη η επένδυση της Ικτίνος ύψους 300 εκ. ευρώ Πηγή: Reporter.gr

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε εξέλιξη η επένδυση της Ικτίνος ύψους 300 εκ. ευρώ   Πηγή: Reporter.gr

Του Ανέστη Ντόκα

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται σταδιακά και η τουριστική επένδυση, δυναμικότητας 300 εκατ. ευρώ, της εισηγμένης Ικτίνος Ελλάς Α.Ε. στη Σητεία. Πρόκειται για το Sitia Bay Resort, σε έκταση συνολικά 2.700 στρεμμάτων, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων, spa, συνεδριακό κέντρο, γήπεδο γκολφ 18 οπών, μαρίνα χωρητικότητας 85 τουριστικών σκαφών και δύο οικιστικές περιοχές, όπου θα ανεγερθούν συνολικά 300 πολυτελείς κατοικίες.

Tαυτόχρονα το εργοστάσιο της εισηγμένης εταιρίας μαρμάρων Ικτίνος στη ΒΙΠΕ Δράμας ολοκληρώθηκε και θα λειτουργήσει πλήρως το δεύτερο εξάμηνο του 2019, ενώ το κτίριο των γραφείων - εκθεσιακού χώρου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2019.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει στα 10 εκατ. από τα οποία τα 6,8 εκατ. πήραν υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016. Η υπαγωγή στο Νόμο θα αποδώσει στη εταιρία 2,4 εκατ. ευρώ με την μορφή φοροαπαλλαγής. Η επένδυση του εργοστασίου στη ΒΙΠΕ αναμένεται να προσθέσει στον κύκλο εργασιών, για το δεύτερο εξάμηνο του 2019  περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Για το 2019 θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία της εταιρίας παρόλες τις δυσκολίες που δημιούργησαν οι πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες του πρώτου εξαμήνου που είχαν σαν αποτέλεσμα να μειωθούν οι παραγωγές ογκομαρμάρων και οι αντίστοιχες πωλήσεις ογκομαρμάρων. Οι μειώσεις των πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου  θα καλυφθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2019, ώστε ο κύκλος εργασιών του 2019 να παρουσιάσει μια αύξηση της τάξεως του 10%, με την ανάλογη αύξηση των κερδών.

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text