Αρχική | Ειδήσεις | Ο ΓΔ κινείται και σήμερα (Παρ, 6/9/2019) στην υψηλή περιοχή των 850-900 μονάδων παγιώνοντας την υφιστάμενη ανοδική τάση

Ο ΓΔ κινείται και σήμερα (Παρ, 6/9/2019) στην υψηλή περιοχή των 850-900 μονάδων παγιώνοντας την υφιστάμενη ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (-0,35%, στις 871 μονάδες, στις 4.10 μμ) σταθεροποιεί την θέση του πάνω από τον μέσον άξονα των 845 μονάδων της τρίμηνης διακύμανσής του των περίπου 900 μονάδων έως των περίπου 800 και, βέβαια, πάνω από τον ΕΚΜΟ30.

Παρά του ότι ο ΓΔ δεν έχει ακόμα ανακτήσει το υψηλό έτους των 900 μονάδων του τέλους Ιουλίου, εν τούτοις η τάση είναι καθαρά ανοδική όπως το πιστοποιούν οι σχετικοί δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενεργό ανοδικό μομέντουμ προς νέα υψηλά έτους προς τις 1000 μονάδες προσβάσιμες μέσα στο φθινόπωρο.

 

Η ανωτέρω αισιοδοξία μας θα μειωθεί μόνον αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τον αναφερθέντα μέσον άξονα των 845 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 80% με μετοχές και 20% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Οι επόμενες αγορές μας θα γίνουν στην ανοδική διάσπαση ή στην βίαιη προσέγγιση των 900 μονάδων.

Μετοχές

Από άποψης κατιδίαν μετοχών η σημερινή συνεδρίαση δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι πιο αξιοσημείωτες ανοδικά μετοχές είναι οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΜΙΓ που προσεγγίζουν με σχετικά μεγάλους όγκους και μέτριες ανόδους το υψηλό έτους. Εκ δευτέρου, αξιοπρόσεκτες είναι οι ΕΛΛ και ΜΙΓ που σημειώνουν επίσης μέτιες ανόδους, περίπου +2%, με μεγάλους όγκους αλλά αρκετά χαμηλότερα από τους αγοραστικούς στροφείς (τα υψηλά εποχής).

Στον αντίποδα, απογοητευτική είναι η διαγραμματική εικόνα του ΙΚΤΙΝ, της μοναδικής μετοχής που σημειώνει σήμερα νέο χαμηλό έτους και της ΜΛΣ που τείνει να κάνει το ίδιο.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν περίπου ώρα .


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text