Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Διαβάσαμε | Διαβάσαμε - Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Διαβάσαμε - Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο κ. Σταϊκούρας κάνει σαφές ότι η μεγάλη μείωση του περιθωρίου πιστωτικού κινδύνου της χώρας "καθιστά ανεπίκαιρη τη μεθοδολογία προσδιορισμού του" με βάση την οποία έγιναν τα σενάρια ανάλυσης βιωσιμότητας του χρέους και συμφωνήθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ.  Εκτιμά ότι "χρειάζεται η επικαιροποίηση της μεθοδολογίας" από την οποία "προκύπτει και η δυνατότητα περιορισμού του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων με δομημένο, μόνιμο και όχι συγκυριακό τρόπο". (εδώ)

 

Επιτάχυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο β΄ εξάμηνο του έτους «βλέπουν» οι αναλυτές, μετά το άλμα που έχει σημειώσει το οικονομικό κλίμα καθώς και τη σταδιακή επίδραση των μέτρων δημοσιονομικής χαλάρωσης, ωστόσο για το σύνολο του έτους εκτιμούν ότι οι ρυθμοί θα κινηθούν κοντά στο 2%. (εδώ)

 

Είμαι πεπεισμένος ότι τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα, τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στο "φιλόδοξο πρόγραμμα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων", τη βούλησή της για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και την προσπάθεια που καταβάλλεται για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ελληνική οικονομία και να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα. (εδώ)

 

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2019 ανήλθε σε 12.820,8 εκατ. ευρώ (14.289,6 εκατ. δολάρια) έναντι 11.788,4 εκατ. ευρώ (14.008,3 εκατ. δολάρια) κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2018, παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 8,8%. Το αντίστοιχο μέγεθος χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε αύξηση κατά 932,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή 9,8% και το αντίστοιχο μέγεθος χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία παρουσίασε αύξηση κατά 857,0 εκατ. ευρώ, δηλαδή 9,0%. (εδώ)

 

 

Τα μηνύματα από συναντήσεις που είχαν τα διεθνή funds με τα υψηλόβαθμα στελέχη των ελληνικών τραπεζών ήταν αισιόδοξα σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της Ελλάδας, με τους επενδυτές να επισημαίνουν πως η βελτίωση των οικονομικών δεικτών, όπως το επιχειρηματικό κλίμα, καθώς και της αγοράς ακινήτων, σε συνδυασμό με τη «βουτιά» των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων σε ολοένα και νέα ιστορικά χαμηλά, αποτυπώνουν το θετικό κλίμα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή. (εδώ)

 

 

 

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 20 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης σε όλους τους μετόχους, με τιμή έκδοσης €0,30 ανά μετοχή και την έκδοση 66.666.666 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών εισηγείται το ΔΣ της Άβαξ προς την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. (εδώ)

 

 

Σε 7,6 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Profile Software έναντι 6,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018, σημειώνοντας αύξηση κατά 20%.Τα κέρδη προ αποσβέσεων, τόκων και φόρων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ανερχόμενα σε 2,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,7 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ το περιθώριο EBITDA διατηρήθηκε στα ικανοποιητικά επίπεδα του 28%.Ο Όμιλος Profile ενίσχυσε την εξωστρέφειά του με νέες αναλήψεις έργων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. (εδώ)

 

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ideal, η διοίκηση αναφέρει πως οι φετινές οικονομικές επιδόσεις του ομίλου δεν αναμένεται να διαφέρουν ουσιωδώς από τις αντίστοιχες περυσινές, αν δεν συμπεριληφθούν στις τελευταίες η έκτακτη αρνητική επίδραση από τη διακοπή της δραστηριότητας στο Ισραήλ (καθαρή ζημία για το 2018, 2,047 εκατ. ευρώ και χωρίς την έκτακτη προαναφερόμενη επίπτωση, καθαρά κέρδη 389 χιλ. ευρώ. Στις 31/12/2018, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της είχε διαμορφωθεί στα 13,67 εκατ. ευρώ). (εδώ)

 

Η πρώτη μεγάλη άμεση επένδυση στην Ελλάδα, ύψους 300 εκατ. ευρώ, στα χρόνια της μεταμνημονιακής εποχής, υλοποιείται από μία εγχώρια εταιρεία. Ο λόγος για τη Mytilineos, που ξεκινά να κατασκευάζει το νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος 826 MW, με καύσιμο το φυσικό αέριο. (εδώ)

 

Το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ, αυξήθηκε κατά 0,2% τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ28 κατά το β’ τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο το προηγούμενο έτος, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,2% στην Ευρωζώνη και κατά 1,4% στην ΕΕ28.

 

Όσον αφορά τον αριθμό των απασχολούμενων, αυξήθηκε κατά 0,2% στην Ευρωζώνη και κατά 0,3% στην ΕΕ28 κατά το β’ τρίμηνο του 2019. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,2% στην Ευρωζώνη και κατά 1% στην ΕΕ28. (εδώ - ENG)

 

Στόχο για ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας κατά 5% το 2020 έθεσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, καθιστώντας σαφές ότι προϋπόθεση για αυτό είναι η μείωση των επιτοκίων δανεισμού. Το γεγονός ότι η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα και η ΕΚΤ προβλέπεται να χαλαρώσουν τη νομισματική τους πολιτική το επόμενο διάστημα ευνοεί την Τουρκία και άλλες αναδυόμενες αγορές, καθώς καθιστά πιο ελκυστικά τα περιουσιακά τους στοιχεία για επενδυτές που αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις και είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν το ανάλογο ρίσκο. (εδώ)

 

Οι αντικρουόμενες απόψεις για την μείωση του επιτοκίου δείχνουν την δύσκολη θέση του του Προέδρου της FED, Τζερόμ Πάουλ, καθώς πλησιάζει η επόμενη συνεδρίαση. Από τη μία πλευρά, ο κλιμακούμενος εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις επιχειρηματικές επενδύσεις και τη μεταποιητική δραστηριότητα, αποτελώντας άμεση απειλή για την ευρύτερη αμερικανική οικονομία. (εδώ)

 

Αρκετοί αναλυτές έχουν προβλέψει ότι η οικονομία της Κίνας, σε σχέση με την οικονομία της Αμερικής, θα υποστεί μεγαλύτερο χτύπημα από την αύξηση των τιμολογίων. Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή η οικονομία των Η.Π.Α. βρίσκεται σε καλύτερη θέση και, μακροπρόθεσμα, η Κίνα μπορεί να χάσει περισσότερα λόγω της μεγαλύτερης εξάρτησης από τις εξαγωγές. Ωστόσο, η Κίνα έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι είναι αρκετά σταθερή και μπορεί να αντέξει τις προκλήσεις που θέτει ο εμπορικός πόλεμος. (εδώ - ENG)

 

Οι παραγωγοί και οι προμηθευτές πετρελαίου μειώνουν τους προϋπολογισμούς, το προσωπικό και τους στόχους παραγωγής εν μέσω της αυξανόμενης συναίνεσης των προβλέψεων ότι οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα παραμείνουν χαμηλές για αρκετά χρόνια. (εδώ - ENG)

 

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας δήλωσε, ότι μείωσε το χρηματικό ποσό που οι τράπεζες πρέπει να κατέχουν ως αποθεματικά για τρίτη φορά φέτος, απελευθερώνοντας 900 δισεκατομμύρια γιουάν (126,35 δισεκατομμύρια δολάρια) σε ρευστότητα για να προωθήσουν την οικονομία.Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η Κίνα θα ανακοινώσει περισσότερα μέτρα μείωσης της πολιτικής σύντομα, καθώς θα υποστεί αυξανόμενη πίεση από την κλιμάκωση των τιμολογίων στις ΗΠΑ και την υποχώρηση της εγχώριας ζήτησης. (εδώ - ENG)

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text