Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΔΕΗ: Στα σκαριά νέοι διακανονισμοί για τα χρέη

ΔΕΗ: Στα σκαριά νέοι διακανονισμοί για τα χρέη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΔΕΗ: Στα σκαριά νέοι διακανονισμοί για τα χρέη

Την αποδοτικότητα των πακέτων ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών που τρέχει σήμερα η ΔΕΗΔΕΗ -3,73% ερευνά η νέα διοίκηση της δημόσιας εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης, έχοντας αναγάγει σε υπ’ αριθμόν ένα στόχο το κυνήγι των στρατηγικών κακοπληρωτών αλλά και την αύξηση των εισπράξεων από τους οφειλέτες, έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την αξιολόγηση των διακανονισμών.

Σημειώνεται ότι οι ρυθμίσεις που γίνονται από τα καταστήματα της επιχείρησης είναι εξατομικευμένες ανάλογα με το προφίλ του οφειλέτη, με την προϋπόθεση καταβολής υψηλού ποσοστού προκαταβολής. Πηγές θέλουν τη νέα διοίκηση να θεωρεί ότι αυτοί θα μπορούσαν να φέρουν περισσότερα έσοδα στα άδεια, κατά 900 εκατ. ευρώ, ταμεία της επιχείρησης και δεν αποκλείεται να υπάρχουν αλλαγές. Αυτό, βέβαια, όπως εξηγούν πηγές, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η ΔΕH θα προχωρήσει σε «χαριστικές» ρυθμίσεις, αφού η αποκοπή της ηλεκτροδότησης οφειλετών θα συνεχιστεί και ενταθεί.

Ταυτόχρονα, η δημόσια εταιρεία, όπως προσθέτουν πηγές, προχωρά κανονικά τις διαδικασίες της τιτλοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με το πρώτο πακέτο να βγαίνει σε διαγωνισμό μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Πρόκειται για απλήρωτους λογαριασμούς χρονικής διάρκειας 60 ημερών και οι οποίοι με τη μορφή της τιτλοποίησης θα δοθούν ως εγγύηση σε funds, προκειμένου εκείνα με τη σειρά τους να δανείσουν τη δημόσια εταιρεία.

Τέλος, σύμφωνα με πηγές της διοίκησης, η ΔEH αναμένει και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την πληρωμή αναδρομικών ποσών από Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που παρείχε η εταιρεία πριν το 2011 και την κατάργηση των ΝΟΜΕ, προκειμένου να αντλήσει νέα έσοδα και να εξοικονομήσει δαπάνες.

Χρήστος Κολώνας

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text