Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μηδενίζει τις συσσωρευμένες ζημίες η Q&R

Μηδενίζει τις συσσωρευμένες ζημίες η Q&R

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μηδενίζει τις συσσωρευμένες ζημίες η Q&R

Του Στέφανου Κοτζαμάνη

Κλίμα αισιοδοξίας για αύξηση των οικονομικών επιδόσεων της εισηγμένης. Τα δύο νέα προϊόντα που λανσάρονται και απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η απόφαση για μηδενισμό του υπολοίπου συσσωρευμένων ζημιών.

Την αισιοδοξία της για βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων της Q&R από την επόμενη χρήση, εξέφρασε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας στο περιθώριο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης (η οποία λόγω έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας αναβλήθηκε για την 27η Σεπτεμβρίου).

«Η ψηφιακή πολιτική φαίνεται να βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, ενώ απομένει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ΕΣΠΑ προκειμένου να τρέξει κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια. Αισιοδοξούμε ότι θα βγουν αρκετοί διαγωνισμοί νέων έργων» υποστηρίζει η διοίκηση της γνωστής εταιρείας πληροφορικής (ήδη υπάρχει προσωρινή κατακύρωση στην Q&R έργου ύψους 2 εκατ. ευρώ του Δήμου Αθηναίων) συμπληρώνοντας πως οι οικονομικές επιδόσεις της φετινής χρονιάς δεν θα διαφοροποιούνται σημαντικά σε σύγκριση με εκείνες του 2018.

Πέραν αυτών, η Q&R εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να διευρύνει το φάσμα των δραστηριοτήτων της και έτσι να αναλαμβάνει εργασίες του ιδιωτικού τομέα. Έτσι, η εισηγμένη λανσάρει δύο νέα προϊόντα:

Το πρώτο αφορά εφαρμογή μισθοδοσίας στο cloud. Και το δεύτερο πρόκειται περί ενός assistant (βοηθού) στην ελληνική γλώσσα στο πλαίσιο του Artificial Intelligence. Το προϊόν αυτό απευθύνεται σε επιχειρήσεις που διαθέτουν μεγάλα call centers για την εξυπηρέτηση των πελατών τους (ηλεκτρονικές απαντήσεις στην ελληνική γλώσσα σε ερωτήσεις που θα τίθενται από τους πελάτες).

Επιπρόσθετα, η Q&R έχει ξεκινήσει τις κινήσεις διεθνοποίησης των εργασιών της, συμμετέχοντες σε διαγωνισμούς έργων που γίνονται στην Κύπρο και επιχειρώντας προσπάθειες ανάληψης κάποιων εργασιών στην απαιτητική αγορά των ΗΠΑ.

Τέλος, η τακτική γενική συνέλευση που θα διεξαχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου θα αποφασίσει το μηδενισμό του υπόλοιπου συσσωρευμένων ζημιών της εταιρείας μέσα από τη μείωση της λογιστικής αξίας της μετοχής. Η κίνηση αυτή δεν θα μεταβάλλει το ύψος των ιδίων κεφαλαίων, πλην όμως θα επιτρέπει στο μέλλον από λογιστικής άποψης μια μελλοντική διανομή μερίσματος, στο βαθμό φυσικά που υπάρχει κερδοφόρο αποτέλεσμα και σχετική απόφαση της διοίκησης και των μετόχων.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text