Αρχική | Οικονομία | Άμεσα η πώληση του 30% του ΔΑΑ

Άμεσα η πώληση του 30% του ΔΑΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Άμεσα η πώληση του 30% του ΔΑΑ

Την άμεση πώληση του 30% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποφάσισε το ΚΥΣΟΙΠ που συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Κινούμε άμεσα τη διαδικασία για την πώληση του 30% που κατέχει το δημόσιο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τόνισε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΟΙΠ.

Για τον ΔΑΑ, ως γνωστόν, το ΤΑΙΠΕΔ έχει εκκινήσει από τις 28 Ιουνίου τις διαγωνιστικές διαδικασίες πώλησης του 30% των μετοχών που ανήκουν στο Δημόσιο, με καταληκτική προθεσμία την 30ή Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση, εγκρίθηκε – έπειτα από εισήγηση του ΟΔΔΗΧ και γνωμοδότηση του ΝΣΚ – να επιλεγεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος η Lazard αντί για τη Rothchild, ως σύμβουλος του Δημοσίου για θέματα Διαχείρισης του Χρέους και μέχρι την επαναφορά σε επενδυτική βαθμίδα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Πηγή του οικονομικού επιτελείου που ρωτήθηκε για το πότε θα επιστρέψει σε επενδυτική βαθμίδα η χώρα,τόνισε «εμείς θέλουμε το συντομότερο δυνατόν, άλλα η εκτίμηση μας είναι περίπου στη διετία».

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text