Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Διαβάσαμε | Διαβάσαμε - Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Διαβάσαμε - Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Εναλλακτικά μέτρα που θα περιορίζουν την αβεβαιότητα που προκαλεί η αναμενόμενη κατάργηση των ΝΟΜΕ (δημοπρασίες ισχύος) αναμένουν από την κυβέρνηση οι ιδιώτες πάροχοι. Το αίτημα έχει μεταφερθεί ήδη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας, ενώ κάποιοι εκ των ιδιωτών παρόχων μελετούν ήδη τις νομικές κινήσεις στις οποίες μπορούν να προβούν σε περίπτωση που δεν βρεθεί μεταβατικό μοντέλο που θα μετριάζει τις επιπτώσεις από την κατάργηση των ΝΟΜΕ που για την αγορά αποτελεί μια ανατροπή που δεν θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί. (εδώ)

«Κινούμε άμεσα τη διαδικασία για την πώληση του 30% που κατέχει το δημόσιο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τόνισε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΟΙΠ.Για τον ΔΑΑ, ως γνωστόν, το ΤΑΙΠΕΔ έχει ξεκινήσει από τις 28 Ιουνίου τις διαγωνιστικές διαδικασίες πώλησης του 30% των μετοχών που ανήκουν στο Δημόσιο, με καταληκτική προθεσμία την 30ή Σεπτεμβρίου. (εδώ)

Ενοποιημένα καθαρά κέρδη ύψους 37,2 εκατ. ευρώ κατέγραψε κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο η Lamda Development, αυξημένα κατά 48,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή διαδραμάτισε η εμφάνιση κερδών ύψους 49,68 εκατ. ευρώ από την αναπροσαρμογή των ακινήτων στην εύλογη αξία.Σε ό,τι αφορά την πορεία των εμπορικών κέντρων του ομίλου, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 1,1% σε 260 εκατ. ευρώ. Αντιστοίχως, τα συνολικά λειτουργικά κέρδη (EBITDA) αυξήθηκε κατά 6% σε 32 εκατ. ευρώ. (εδώ)

Επτά εβδομάδες. Τόσος ήταν ο χρόνος που απαιτήθηκε από την ημέρα που υπογράφηκε το MoU με τις Τράπεζες προκειμένου οι αδελφοί Δομαζάκη να συναινέσουν υπό προϋποθέσεις στην ενεχυρίαση των μετοχών που κατέχουν στην Creta Farms.Την πρόθεσή του να ενεχυριάσει τις μετοχές του έκανε επισήμως γνωστό χθες Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Μάνος Δομαζάκης ενώ θετικός σε μια τέτοια εξέλιξη είναι και ο έτερος μεγαλομέτοχος της αλλαντοβιομηχανίας κ. Τάκης Δομαζάκης. (εδώ)

Την πεποίθηση ότι ο όμιλος Ιασώ θα συνεχίζει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας και ότι θα ισχυροποιήσει την παρουσία του, ενδυναμωμένος μετά την είσοδο της OCM στο μετοχικό του κεφάλαιο, εξέφρασε ο πρόεδρος του ομίλου, Γ. Σταματίου. (εδώ)

Σημαντική ανάπτυξη του κύκλου εργασιών και βελτίωση της κερδοφορίας της εμφάνισε στο α΄ εξάμηνο της χρήσης η Παπουτσάνης, με τη διοίκηση της εισηγμένης να εκφράζει θετικές εκτιμήσεις για το υπόλοιπο της χρονιάς.Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 14,4 εκατ. ευρώ, έναντι 12 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 20%.Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) άγγιξαν τα 1,71 εκατ. ευρώ, έναντι 1,32 εκατ. ευρώ το 2018, αυξημένα κατά 29%.Ενώ τα κέρδη μετά από φόρους  διαμορφώθηκαν σε 0,6 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 0,38 εκατ. ευρώ πέρυσι. (εδώ)

Σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο του έτους ο Όμιλος Quest. Ειδικότερα, οι πωλήσεις του ανήλθαν στα 258,18 εκατ. ευρώ έναντι 229,98 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καταγράφοντας αύξηση 12,3%.Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA αυξήθηκε κατά 26,8%, στα 25,64 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 15,29 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 29,1%. (εδώ)

Το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης στον χώρο της παραγωγής ζωοτροφών εξετάζει η Λανακάμ, καθώς αξιολογεί πρόταση πολυεθνικού ομίλου του κλάδου για τη δημιουργία κοινού σχήματος στην Ελλάδα.Ο κομμάτι της εξεταζόμενης επένδυσης που θα αφορά τη Λανακάμ προσεγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ (αν αποφασιστεί, θα εξεταστούν σενάρια για τη χρηματοδότηση του project). (εδώ)

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο διεθνής ημερίδα με θέμα «The new era of the Greek Financial Sector», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η ελληνική κεφαλαιαγορά κινούνται γρήγορα και σταθερά σε μια νέα εποχή, αλλά και να παρουσιάσει τις οικονομικές, τεχνολογικές και τραπεζικές προόδους που έχουν επιτευχθεί, καθώς και τα προσεχή σχέδια των Τραπεζών. (εδώ)

Η Κίνα σχεδιάζει να εξαιρέσει 16 προϊόντα από τον πρώτο γύρο των επιπλέον δασμών σε βάρος των αμερικανικών εισαγωγών, μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ.Η εξαίρεση θα τεθεί σε ισχύ στις 17 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε η South China Morning Post, επικαλούμενη την Επιτροπή Τελωνειακών Δασμών του κρατικού συμβουλίου. Η λίστα των αγαθών που εξαιρούνται περιλαμβάνει θαλασσινά και αντικαρκινικά φάρμακα, σύμφωνα με ξεχωριστά δημοσιεύματα. (εδώ)

 

Το ποσοστό ανεργίας στις χώρες του ΟΟΣΑ, παραμένει σταθερό στο 5,2% τον Ιούλιο του 2019. Στο σύνολο των χωρών του ΟΟΣΑ, 33,3 εκατομμύρια άτομα ήταν άνεργοι. Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας παραμείνει επίσης αμετάβλητο στην Ευρωζώνη σε 7,5% τον Ιούλιο, με μεταβολές 0,1 ποσοστιαίων μονάδων ή λιγότερο στις περισσότερες χώρες. (εδώ - ENG)

 

Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, έκανε προσφορά 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Η συμφωνία θα “ επαναπροσδιορίσει τις παγκόσμιες αγορές για τις επόμενες δεκαετίες και θα ενισχύσει την θέση του Χονγκ Κονγκ ως τη βασική σύνδεση μεταξύ της ηπειρωτικής Κίνας, της Ασίας και του υπόλοιπου κόσμου”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ. (εδώ - ENG)

 

Σε μια προσεκτικά παρακολουθούμενη μηνιαία έκθεση, ο ΟΠΕΚ μείωσε τις προβλέψεις του για παγκόσμια αύξηση της ζήτησης πετρελαίου για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους σε 1,02 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Αυτό είναι κάτω από την εκτίμηση του τον Αύγουστο κατά 80.000 βαρέλια την ημέρα.Ο ΟΠΕΚ απέδωσε την υποβάθμιση σε οικονομικά στοιχεία χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους και επιδείνωση των προβλέψεων ανάπτυξης για το υπόλοιπο του 2019. (εδώ - ENG)

 

Δεν υπήρξε ιδιαίτερος ενθουσιασμός από τους καταναλωτές της Apple για το iPhone 11. Παρόλα αυτά, η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο 35% αυτό το χρόνο. Γιατί λοιπόν οι επενδυτές είναι τόσο ενθουσιασμένοι;; Οι δραστηριότητες των υπηρεσιών της Apple, οι οποίες περιλαμβάνουν την Apple Music και άλλα περιεχόμενα συνεχούς ροής, καθώς και την AppleCare και την Apple Pay, σημείωσαν αύξηση κατά 13% από περσι. Αρκετή σημασία επίσης δίνεται και στις υπηρεσίες χαρτών, Siri και iCloud που αντιπροσωπεύουν το 17% των πωλήσεων, ποσοστό μεγαλύτερο από τις πωλήσεις iPad, Mac και Apple Watch. Όμως, μόνο το iPhone, το οποίο αντιπροσωπεύει το 56% των πωλήσεων, είναι πιο σημαντικό για την Apple. (εδώ - ENG)

 

Οι εγκαταστάσεις της Alibaba, στην Πανεπιστημιούπολη Xixi στο Hangzhou, Κίνα, φιλοξενεί περισσότερους από 20.000 από τους 100.000 εργαζόμενους που απασχολεί παγκοσμίως. Αλλά είναι κάτι περισσότερο από μια πανεπιστημιούπολη, είναι ένα μέρος ανάπτυξης για τεχνολογικά προϊόντα. Το CNBC, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Alibaba, δείτε το βίντεο εδώ. (εδώ - ENG)

 

Το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Σαγκάη στην τελευταία έρευνα που πραγματοποίησε, δείχνει ότι πολλές επιχειρήσεις των ΗΠΑ έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τον εμπορικό πόλεμο, προκαλώντας τους να μετακινηθούν πιο γρήγορα από την ασιατική αγορά. Το 26,5% των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι κατά το παρελθόν έτος έχουν αναπροσανατολήσεις τις επενδύσεις που είχαν αρχικά προγραμματίσει για την Κίνα σε άλλες χώρες. Αυτή είναι μια αύξηση 6,9 ποσοστιαίων μονάδων από πέρσι σύμφωνα με την έκθεση, σημειώνοντας ότι οι βιομηχανίες τεχνολογίας, υλικού, λογισμικού και υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο επίπεδο αλλαγών στον προορισμό των επενδύσεων. (εδώ - ENG)

 

Διαβάστε σχόλιο για την πορεία των αγορών (εδώ - συνδρομητικό)

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text