Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Στήριξη επενδύσεων 32 εκατ. σε υποδομές από την Πειραιώς

Στήριξη επενδύσεων 32 εκατ. σε υποδομές από την Πειραιώς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στήριξη επενδύσεων 32 εκατ. σε υποδομές από την Πειραιώς

Τη συμμετοχή της στο Ταμείο Υποδομών ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς ενεργοποιώντας αρχικώς 32 εκατ. ευρώ από το νέο ταμείο για να στηρίξει επενδύσεις σε έργα που θα υλοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα. Το Ταμείο Υποδομών (Infrastructure Fund of Funds - InfraFoF), δημιουργήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με σκοπό να κινητοποιήσει επενδύσεις σε υποδομές συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ.

Το καινοτόμο νέο πρόγραμμα συνδυάζει κονδύλια της Ε.Ε., εθνικούς πόρους και χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ, ενώ οι τράπεζες που θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία θα παράσχουν χρηματοδότηση στα έργα και από ίδιους πόρους. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η δεύτερη ελληνική τράπεζα που θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία αυτή, στο πλαίσιο της οποίας αναλαμβάνει να εντοπίσει και να επενδύσει πόρους του προγράμματος σε νέα έργα καθαρής ενέργειας, όπως αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκούς σταθμούς, εγκαταστάσεις βιοαερίου και βιομάζας και υδροηλεκτρικούς σταθμούς. Επίσης, θα εξεταστούν νέες επενδύσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

H νέα πρωτοβουλία θα κινητοποιήσει επενδύσεις που αναμένεται να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη, όπως βιομηχανικά και βιοτεχνικά πάρκα, εγκαταστάσεις για εκπαιδευτική ή πολιτιστική χρήση, κατασκευή, επέκταση, αναβάθμιση ή ανακαίνιση ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων και εγκαταστάσεων (π.χ. ιαματικές πηγές, μαρίνες, συνεδριακοί χώροι). Αλλα έργα αναμένεται να συμβάλουν στην επαναχρησιμοποίηση εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων για εμπορική και επιχειρηματική χρήση.

Στις επόμενες εβδομάδες θα μπορούν να κατατεθούν αιτήσεις χρηματοδότησης από ενδιαφερόμενους φορείς για τη χρηματοδότηση των έργων τους μέσω αυτής της πρωτοβουλίας.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text