Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Παγώνει η διαδικασία επενδυτή στην Creta Farms - Νέα αυστηρή επιστολή των τραπεζών προς τον Εμμ. Δομαζάκη

Παγώνει η διαδικασία επενδυτή στην Creta Farms - Νέα αυστηρή επιστολή των τραπεζών προς τον Εμμ. Δομαζάκη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παγώνει η διαδικασία επενδυτή στην Creta Farms - Νέα αυστηρή επιστολή των τραπεζών προς τον Εμμ. Δομαζάκη

Τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας επισημαίνουν οι τράπεζες - Τα αιτήματα του Εμμ. Δομαζάκη για άρση εγγυήσεων και Ευρωκρέτα

Παγώνει σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η διαδικασία για την ανεύρεση επενδυτή στην Creta Farms μέχρι ο κ Εμμανουήλ Δομαζάκης να συναινέσει στο αίτημα των τραπεζών για άνευ όρων παροχή ενεχύρου των μετοχών που κατέχει.

Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο αναμένεται η αποστολή αυστηρής επιστολής από τις τράπεζες όπου θα επισημαίνεται ότι πρώτον η διαδικασία εύρεσης επενδυτή δεν μπορεί να προχωρήσει, ούτε να υπάρξει ενδιάμεση χρηματοδότηση  και δεύτερον ότι η αποκλειστική ευθύνη θα ανήκει στον κ. Εμμ. Δομαζάκη για τα όσα θα επακολουθήσουν εφ όσον επιμείνει στις θέσεις του.

Τραπεζικές πηγές μιλώντας στο bankingnews τονίζουν ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται υπό τα υφιστάμενα δεδομένα και η άτακτη χρεοκοπία της Creta Farms .

Και αυτό γιατί όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές η απάντηση του κ. Εμμανουήλ Δομαζάκη κρίνεται ως απαράδεκτη καθώς από τη μια πλευρά ζητά ως μέτοχος να έχει λόγο στον επενδυτή δηλαδή να μπλοκάρει τη διαδικασία αν δεν είναι αρεστός ο μέτοχος και ταυτόχρονα ζητά πρώτον να αρθούν οι εγγυήσεις που έχει παράσχει για το δανεισμό της Creta Farms και δεύτερον να εξαιρεθεί η Ευρωκρέτα από την εκχώρηση ενεχύρου δηλαδή οι τράπεζες να μην μπορούν να έχουν απαιτήσεις από την Ευρωκρέτα μέσω των απαιτήσεων που έχει η Creta Farms ύψους 8,6 εκ ευρώ από μια επιχείρηση η οποία δεν είναι θυγατρική της αλλά συνδεδεμένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τράπεζες θεωρούν ότι η πλευρά του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη τηρεί εποικοδομητική στάση και διευκολύνει τη διαδικασία διάσωσης της εταιρίας καθώς ουσιαστικά δέχεται την χωρίς αστερίσκους ενεχυρίαση των μετοχών με μόνο αίτημα να πράξει το ίδιο και ο αδελφός του.

Μάλιστα τραπεζικές πηγές επισημαίνουν ότι ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης στην απάντηση που απέστειλε προς τις τράπεζες σε ότι αφορά στα σήματα και τις πατέντες εγείρει και άλλα ζητήματα καθώς αναφέρει πως πέραν των όσων πατεντών έχουν μεταφερθεί υπάρχουν και άλλες που έχει η Novaplot και για τις οποίες παρέχει την συγκατάθεσή του να μεταφερθούν στην Creta Farms.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι τους έχει δημιουργήσει αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι η Creta Farms δεν προχώρησε σε ανανέωση πατεντών που έληγαν τις προηγούμενες εβδομάδες και αφορούσαν μεγάλες χώρες του εξωτερικού.

Προκειμένου να μην χαθούν οριστικά οι πατέντες αυτές σύμφωνα πάντα με τραπεζικές πηγές τα χρήματα κατέβαλε εξ ιδίων ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης και έτσι η εταιρία τις διατηρεί για μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Επισημαίνεται ότι η προσπάθεια που καταβάλλουν οι τράπεζες είναι η διαδικασία ανεύρεσης επενδυτή (υπό την προϋπόθεση της σύστασης ενεχύρου άνευ όρων και από τους δύο μετόχους) να ολοκληρωθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

Σε πρώτη φάση και εντός του Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να δοθεί προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών με παράλληλη προσκόμιση από πλευράς ενδιαφερομένων proof of funds.

Με την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών έχει σχεδιαστεί να ακολουθήσει αξιολόγηση και στη συνέχεια κλήση των επενδυτών που θα επιλεγούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές ώστε να επιλεγεί η καλύτερη.

Πηγή: www.bankingnews.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text