Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | ΛΑΜΨΑ: Στη τελική ευθεία η επένδυση €22 εκατ. στο Σύνταγμα

ΛΑΜΨΑ: Στη τελική ευθεία η επένδυση €22 εκατ. στο Σύνταγμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΛΑΜΨΑ: Στη τελική ευθεία η επένδυση €22 εκατ. στο Σύνταγμα

Του Ανέστη Ντόκα

Toν Απρίλιο του 2020 θα ανοίξει το νέο ξενοδοχείο που ανακαινίζει και επαναλειτουργεί η εισηγμένη Λάμψα (διαχειρίστρια εταιρία της Μεγάλης Βρετανίας) και αφορά το κτίριο επί των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου όπου παλαιότερα λειτουργούσε το King Palace.

To ύψος της επένδυσης φθάνει τα 22 εκατ. ευρώ από αρχική εκτίμηση 18 εκατ. ευρώ. Το νέο ξενοδοχείο που θα είναι 5 αστέρων θα περιλαμβάνει τη δημιουργία πολυτελούς μονάδας συνολικής δυναμικότητας 383 κλινών. Τη διαχείριση του ξενοδοχείου έχει αναλάβει τα MGallery του διεθνούς ξενοδοχειακού ομίλου Accor Hotels.

Η σύμβαση για το ακίνητο ιδιοκτησίας του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων ΑΤΕ έχει διάρκεια 25 ετών και περιλαμβάνει βασική αμοιβή διαχείρισης επί των εσόδων και αμοιβή επίτευξης στόχων.  Για το τρέχον έτος, σημαντική εκτιμάται ότι θα παραμείνει η συμβολή της ένταξης στον όμιλο Λάμψα του ξενοδοχείου Sheraton Rhodes στη Ρόδο, κυρίως λόγω της οικονομίας κλίμακας που θα επιφέρει η συνέργεια μεταξύ των ξενοδοχείων του ομίλου στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο διοίκησης όσο και σε επίπεδο αξιοποίησης προσωπικού.

Στην ξενοδοχειακή αγορά της Σερβίας, όπου επίσης δραστηριοποιείται ο όμιλος, παρατηρείται επίσης βελτίωση της μέσης τιμής δωματίου, αφού επανακάμπτει μεν η ζήτηση, βοηθούμενη και από τις νέες υποδομές ενόψει ένταξης στην Ε.Ε., (αεροδρόμιο, ιδιωτικοποίηση αερομεταφορέα κλπ.), ενώ καταγράφεται οριακή μείωση του δείκτη πληρότητας συνέπεια έντονου ανταγωνισμού λόγω της λειτουργίας πολλών νέων ξενοδοχείων στην πόλη του Βελιγραδίου. Για το 2019, όπως αναφέρει η διοίκηση, «αναμένεται ήπια ανάπτυξη καθώς διαφαίνεται ότι η επικείμενη συμμετοχή της στην Ε.Ε. σε συνδυασμό με τις ξένες (ιδίως αραβικές) επενδύσεις η ζήτηση σε επαγγελματικό τουρισμό θα αρχίσει να ανακάμπτει.

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text