Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 208 | Επενδυτικές Επιλογές του Χ&Α

Επενδυτικές Επιλογές του Χ&Α

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στον παρακάτω πίνακα εμφανίζονται οι επιλογές που κατά καιρούς έχουν γίνει από το περιοδικό “Χ&Α”. Από καιρού σε καιρό, οι επιλογές αυτές συμπληρώνονται ή τροποιούνται.

 

Η υποχώρηση της τιμής της Ικτίνος Μάρμαρα (ΙΚΤΙΝ) οφείλεται -σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε- στην πτώση των πωλήσεων και των κερδών κατά το α’ εξάμηνο, που όπως ισχυρίζεται η διοίκηση οφείλεται σε συγκυριακούς λόγους (εδώ). Με βάση τη γνώση μας για την εταιρία, τους αποδεχόμαστε. Όμως, αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, η μετοχή θα μπορούσε να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδά της (γύρω στα € 1,30 - 1,35) μετά το α’ τρίμηνο του 2020.

 

Ίσως, η αναφορά της Frigoglass (ΦΡΙΓΟ) ως “επενδυτική επιλογή” να συνιστά έκπληξη, όμως -κατά την άποψή μας- πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα περίπτωση. Πριν από δύο χρόνια, ουδείς ανέμενε ότι η εταιρία θα μπορούσε να σωθεί. Όμως, υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης (εδώ) το οποίο μείωσε το δανεισμό και τα χρηματοοικονομικά έξοδα, αλλά και λειτουργικής αναδιοργάνωσης που βελτίωσε τις πωλήσεις και τα περιθώρια. Η θετική εξέλιξη φάνηκε από το α’ τρίμηνο του έτους, όμως επιβεβαιώθηκε στα αποτελέσματα του εξαμήνου. Σήμερα υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι η εταιρία θα σωθεί και ότι θα μπορέσει να έχει μία θετική πορεία. (εδώ) Η τιμή της μετοχής (μετά την α.μ.κ. του 2017 υπάρχουν 355 εκατ. μετοχές) θα μπορούσε να βελτιωθεί σημαντικά. Εκτιμούμε ότι ένας αριθμός μετοχών (μικρής συνολικής αξίας) θα μπορούσε να προστεθεί σε ένα χαρτοφυλάκιο.

 

Η μετοχή της Μυτιληναίος (ΜΥΤΙΛ) θεωρείται ως μία από τις καλύτερες του Χρηματιστηρίου. Όμως, η κίνησή της είναι “αργή”, αλλά η άνοδός της σταθερή. Μία σειρά πολύ καλών ειδήσεων θα την ακολουθούν, τουλάχιστον κατά τους επόμενους 18 μήνες. Κατά την άποψή μας, η κατοχή της είναι απαραίτητη από κάθε χαρτοφυλάκιο.

 

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text