Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Και πάλι έχουμε διόρθωση σήμερα (Πέμπτη, 12.9.19) με τον ΓΔ να προσπαθεί να κρατήσει το ικανοποιητικό επίπεδο των 850 μονάδων

Και πάλι έχουμε διόρθωση σήμερα (Πέμπτη, 12.9.19) με τον ΓΔ να προσπαθεί να κρατήσει το ικανοποιητικό επίπεδο των 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ούτε η σημερινή διόρθωση της αγοράς μας ανησυχεί ιδιαίτερα καθόσον ο ΓΔ (-0,70%, στις 851  μονάδες) κρατά τις 850 μονάδες όπου συγκεντρώνονται τρεις στηρίξεις, ο κυλιόμενος πυθμένας Ε, ο ΕΚΜΟ30 και ο μέσος άξονας της 20ήμερης διακύμανσης με συνέπεια το μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ να διατηρείται οριακά bullish.

Θα ανησυχήσουμε αν ο ΓΔ χάσει το σημαντικό στήριγμα των 850 μονάδων ενώ για πωλήσεις θα ετοιμαστούμε αν διασπασθεί καθοδικά και το χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών των 830 μονάδων.

Αντίθετα, θα προχωρήσουμε σε αγορές αν ο ΓΔ σπάσει ανοδικά υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 874 μονάδων.

Τα επίπεδα αυτά των 830 και 875 μονάδων δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους με συνέπεια να μην αργήσουμε να πραγματοποιήσουμε αγοραπωλησίες εντός Σεπτεμβρίου. Εμείς, σαν trend followers, θα κινηθούμε όπου πηγαίνει η αγορά, σε ανοδική διάσπαση των 874 μονάδων αγοράζουμε και σε καθοδική διάσπαση των 830 πουλάμε.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 80% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Η σημερινή συνεδρίαση δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από άποψης κατιδίαν μετοχών.

Καμία δεν κερδίζει πάνω από +3% και καμία δεν χάνει χειρότερα του -3%. Ομοίως, καμία δεν σημειώνει νέο υψηλό έτους ενώ νέο χαμηλό τριμήνου σημειώνουν οι ΜΛΣ, ΙΚΤΙΝ και ΕΛΠΕ.

Η χαμηλής εμπορευσιμότητας ΠΛΑΚΡ δίνει αυτή τη στιγμή μεσοβραχυχρόνιο σήμα πωλήσεων ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφο σήμα αγορών.

Τα ΕΛΠΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΛΑΜΔΑ και ΠΡΟΦ που υπέστησαν κατά το τελευταίο διήμερο βαριές διανομές συνεχίζουν να πέφτουν και σήμερα, αν και με μειωμένο ρυθμό, που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν κι άλλο δρόμο προς τα κάτω.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text