ΟΤΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΤΕ

ΟΤΕ: Χωρίς εκπλήξεις και χωρίς εξάρσεις, τα μεγέθη του ΟΤΕ παρέμειναν σε ισορροπία, στα ίδια επίπεδα με αυτά του περασμένου έτους. Αυτό, να σημειώσουμε, δεν είναι αρνητικό, με δεδομένο τον κλάδο που δραστηριοποιείται η εταιρία, αλλά και το οικονομικό περιβάλλον. Σ’ αυτού του είδους τις εταιρίες, σημασία θα πρέπει να δίδεται στην υγιή διάρθρωση των στοιχείων του ισολογισμού και στην κανονική εξέλιξη των ταμειακών ροών.
Τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου ΟΤΕ στο α΄ εξάμηνο 2019 παρουσίασαν οριακή αύξηση κατά 0,3% και ανήλθαν σε € 1,86 δισεκατομμύρια. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 625,4 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 5,6%. Τα καθαρά κέρδη, μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας σημείωσαν υποχώρηση κατά 13,1% και διαμορφώθηκαν σε € 99,5 εκατ..  (εδώ)

 

Η λειτουργική κερδοφορία επηρεάστηκε αρνητικά από το κόστος του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου που ανήλθε σε € 54,5 εκατ. (έναντι 37,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2018), αλλά και από την εφαρμογή -για πρώτη φορά- του λογιστικού προτύπου ΔΠΧΑ 16, που επηρέασε θετικά κατά € 47,4 εκατ.. Χωρίς αυτές τις προσαρμογές τα κέρδη EBITDA θα είχαν σημειώσει αύξηση 0,4%. Η καθαρή κερδοφορία του ομίλου επηρεάστηκε τόσο από την αύξηση του κόστους στα δύο προγράμματα εθελουσίας εξόδου, όσο και από τις απομειώσεις αξίας σε εταιρείες του ομίλου ΟΤΕ. Συνολικά, η διοίκηση του οργανισμού πραγματοποίησε απομειώσεις ύψους € 59,8 εκατ. (έναντι 11,4 εκατ. ευρώ) και σχετίζονται κυρίως με την απομείωση της αξίας της θυγατρικής του εταιρίας στη Ρουμανία, απ’ όπου ο ΟΤΕ βρίσκεται σε φάση αποεπένδυσης. Αναφορικά με τα έσοδα, στους πρώτους έξι μήνες, σημειώθηκε μικρή ανάπτυξη στην Ελλάδα (+1,4%) και μέτρια κάμψη στη Ρουμανία (-3,6%). Στην Ελλάδα για άλλη μια φορά μοχλός ανάπτυξης ήταν οι δραστηριότητες της σταθερής (+2,8%), ενώ μικρή ανάπτυξη παρουσίασε και η κινητή τηλεφωνία (+2%). Ωστόσο υποχώρηση (-5,6%) παρουσίασαν οι λοιπές δραστηριότητες (π.χ. πληροφορική κ.λπ.). Για το σύνολο της χρήσης δεν αναμένεται ουσιαστική μεταβολή των κερδών, ενώ και στην επόμενη χρήση θα ακολουθηθεί η ίδια μερισματική πολιτική με αυτή του 2019. Δείτε τα βασικά οικονομικά μεγέθη (εδώ).   μερισματική πολιτική του ΟΤΕ που ακολουθήθηκε φέτος αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text