Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 16/9/19) να αποσπασθεί από τις 850 μονάδες και να πλησιάσει το υψηλό 20 ημερών

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 16/9/19) να αποσπασθεί από τις 850 μονάδες και να πλησιάσει το υψηλό 20 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει καλή άνοδο +1% (στις 865 μονάδες, στις 4.10 μμ) με μέτριο για την εποχή όγκο συναλλαγών και με ήπια διόρθωση στους ευρωπαϊκούς δείκτες που βρίσκονται πολύ κοντά στα θερινά υψηλά δηλαδή, κινούμενοι σε ανοδική τάση.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι ο ΓΔ αφού επιβεβαίωσε δύο φορές το σημαντικό επίπεδο των 850 μονάδων, παίρνει την ανιούσα προς το κυλιόμενο ΥΚ20 των 874 μονάδων (+9 μονάδες ή +1% από τώρα), το οποίο αν σπάσει ανοδικά ή προσεγγίσει με δύναμη, τότε θα αποκτήσει όλα τα φόντα για νέα υψηλά έτους πάνω από τις 900 μονάδες.

Η αισιοδοξία μας θα περιοριστεί μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει καθοδικός και χάσει το στήριγμα των 850 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ. Θα αύξανε κατά 10% τις θέσεις του αν ο ΓΔ έκλεινε με άνοδο άνω του +1,50% (σύστημα το προστροφέα).

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται ανοδικά και το ¼ καθοδικά ενώ 3 μετοχές, οι ΜΙΓ, ΚΟΥΕΣ και ΜΟΗ, σημειώνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΕΛΛΑΚΤ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Ανακυρρήσουμε την ΚΟΥΕΣ, με την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +6% που διασπά ανοδικά την θερινή κορυφή και σημειώνει νέο υψηλό έτους.

Μετοχή της ημέρας θα μπορούσε να θεωρηθεί και η ΜΙΓ η οποία στον απόηχο της φημολογίας ότι μεγάλος ξένος θεσμικός ενδιαφέρεται για την εξαγορά της VIVARTIA της οποίας μεγάλο μέρος κατέχει η κατά τα άλλα προβληματική ΜΙΓ σημειώνει ικανοποιητική άνοδο +3,20% με σχετικά μεγάλο όγκο 9 εκατ τεμαχίων .

Και η ΜΟΗ σήμερα σημειώνει μεγάλη άνοδο +4,40% με ικανοποιητικό όγκο αντιδρώντας από τα χαμηλά τριμήνου όπου λόγω μετρίων αποτελεσμάτων εξαμήνου είχε βρεθεί την περασμένη εβδομάδα.

Το καλύτερο (constructive) γράφημα των τελευταίων ημερών είναι της ΕΤΕ που πλησιάζει με συστηματικό τρόπο την αντίσταση των 2,70 ευρώ (τρέχουσα τιμή 2,62). Σχεδόν εξ ίσου κατασκευαστικό γράφημα έχει και η ΠΕΙΡ.

Αρκετά καλά γραφήματα, με την έννοια ότι κινούνται σχετικά κοντά σε έγκυρες αντιστάσεις, διαθέτουν οι, ΜΠΕΛΑ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και η μικρής πλέον εμπορευσιμότητας ΦΡΙΓΟ.

Θα επανέλθουμε αύριο.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text