Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Τετ, 18/9/2019) να επανέλθει σε πλήρη (βραχυ-μεσο-μακροπρόθεσμη) ανοδική τάση

Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Τετ, 18/9/2019) να επανέλθει σε πλήρη (βραχυ-μεσο-μακροπρόθεσμη) ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ενθαρρυντική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ικανοποιητική άνοδο +1,30% (στις 872 μονάδες, στις 3,45 μμ) και καλό τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) προσεγγίζει το προ δεκαημέρου διασπασθέν ΥΚ20 των 874 μονάδων τείνοντας  να λάβει σήματα αγορών από το σύστημα του αγκιστριού (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδόσεις Eurocapial, σελ 91).

Αν καταφέρει ο ΓΔ και κλείσει πάνω από τις 874 μονάδες, τότε το μεσοπρόθεσμο γράφημά του θα πάρει καθαρά bullish χαρακτήρα που σημαίνει ότι υφίσταται συμπαγές αυτοτροφοδοτούμενο ανοδικό ρεύμα προς τις 900 μονάδες ή ακόμα και τις 1000.

Η αισιοδοξία μας θα αμφισβητηθεί μόνον αν ο ΓΔ διορθώσει άσχημα διασπώντας καθοδικά τη στήριξη των 850 μονάδων η οποία  σε λίγες μέρες θα γίνει για εμάς επίπεδο stop loss – Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 874 μονάδες (+1,48%) το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 80% σε 90-95%.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 5/6 των μετοχών να κινούνται ανοδικά και το 1/6 καθοδικά αλλά μόνον δυο μετοχές, οι ΔΕΗ και ΙΝΛΟΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να πέφτει χειρότερα του -1,50%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια την άνοδο, τους όγκους και την διαγραμματική θέση, καμία δεν παίρνει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας σε εμπορεύσιμη μετοχή την σημειώνει σήμερα η ΔΕΗ (+5,50% με 600 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) αλλά θέλει άλλο τόσο για να πετύχει νέο υψηλό έτους.

Περισσότερο τραβάει την αγοραστική μας προσοχή η ΕΤΕ που με καλή άνοδο +2% πολιορκεί εμφανέστατη αντίσταση- αγκίστρι των  2,68 ευρώ (τρέχουσα τιμή 2,65).

Επίσης, πολύ καλή διαγραμματική εικόνα διαθέτουν οι ΠΕΙΡ και ΟΛΠ.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι, ΟΛΠ, ΜΥΤΙΛ, ΕΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΛΑΜΔΑ, ΣΑΡ και ΟΤΟΕΛ.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 874 μονάδες : Κατά σειρά προτεραιότητας είναι οι, ΟΛΠ, ΣΑΡ, ΕΤΕ, ΜΥΤΙΛ και ΜΠΕΛΑ.  Μετά από πάρα πολλούς μήνες βάλαμε και μια τράπεζα, την ΕΤΕ, λόγω του ελκυστικότατου γραφήματός της.

Θα επανέλθουμε αύριο λίγο νωρίτερα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text