Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | «Φρένο» στο σχέδιο εισαγωγής της WeWork στη Wall Street

«Φρένο» στο σχέδιο εισαγωγής της WeWork στη Wall Street

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Φρένο» στο σχέδιο εισαγωγής της WeWork στη Wall Street

Ψυχρή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι επενδυτές στη WeWork, με αποτέλεσμα η εταιρεία εκμίσθωσης επαγγελματικών χώρων να βάλει φρένο στο σχέδιο εισαγωγής της στη Wall Street.

Οι αμφιβολίες των επενδυτών σχετίζονται με το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας και την εταιρική διακυβέρνηση. Η WeWork θα ξεκινούσε αυτή την εβδομάδα να ενημερώνει πιθανούς επενδυτές για τα σχέδιά της, ωστόσο βρήκε μικρή ανταπόκριση. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, εκπρόσωπος της μητρικής της, the We Company, δήλωσε ότι η αμερικανική εταιρεία θα επανεκκινήσει τη διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους.

Αναλυτές και επενδυτές ισχυρίζονται ότι η WeWork δεν δημοσιεύει λεπτομέρειες σχετικά με τα κέρδη της και τις μισθώσεις των χώρων γραφείων. Επομένως, δεν μπορούν να εκτιμήσουν την πρόοδο και τις προοπτικές τής εταιρείας. Επιπλέον, πολλοί διαμαρτύρονται για τα δικαιώματα ψήφου που κατέχει ανά μετοχή ο Ανταμ Νιούμαν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος. Η προσπάθεια της εταιρείας να μειώσει την επιρροή του Νιούμαν και οι αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση, που έγιναν την Παρασκευή, δεν φαίνεται πως αρκούν για τους πιθανούς επενδυτές. Οι μερικοί μήνες αναστολής της εισαγωγής στο χρηματιστήριο ενδέχεται να μην είναι αρκετοί, ώστε να πεισθούν οι επενδυτές. Οι τελευταίοι αμφισβητούν το ύψος της αποτίμησής της στα 47 δισ. δολάρια, όπως είχε αξιολογήσει τον Ιανουάριο μία ιδιωτική εταιρεία. Η WeWork είναι ζημιογόνος και προβλέπεται πως θα παραμείνει έτσι για αρκετά χρόνια. Συνεπώς, θα στόχευε σε πολύ χαμηλότερη αποτίμηση της αρχικής δημόσιας προσφοράς, δηλαδή μεταξύ 10 και 12 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, σημείωσε ζημίες 1,37 δισ. δολ. και έξοδα 1,5 δισ. δολ. σε μετρητά, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Στην περίπτωση που η WeWork δεν καταφέρει να εισαχθεί φέτος στο χρηματιστήριο, θα χρειαστεί να βρει χρηματοδότηση από αλλού. Στόχος της εταιρείας είναι να αποκτήσει τουλάχιστον 3 δισ. από την αρχική δημόσια προσφορά.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text