Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Powell: Υψηλό το ηθικό της Fed απέναντι στις επιθέσεις Trump

Powell: Υψηλό το ηθικό της Fed απέναντι στις επιθέσεις Trump

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Powell: Υψηλό το ηθικό της Fed απέναντι στις επιθέσεις Trump

Η Fed μείωσε τα επιτόκια για να παράσχει μια "κάλυψη" απέναντι στους συνεχιζόμενους κινδύνους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Jerome Powell στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής.

Σχολιάζοντας την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, ο Powell είπε πως η δαπάνη των νοικοκυριών αυξάνεται με ισχυρό ρυθμό, αλλά οι επενδύσεις και οι εξαγωγές έχουν εξασθενίσει εξαιτίας της αβεβαιότητας γύρω από το εμπόριο αλλά και της επιβραδυνόμενης παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Στο μεταξύ, η αγορά απασχόλησης διατηρεί την ευρωστία της.

Από την τελευταία συνάντηση των αξιωματούχων τον Ιούλιο, η Fed έχει παρατηρήσει πρόσθετα σημάδια αδυναμίας διεθνώς και εμπορικές εντάσεις. Το βασικό οικονομικό σενάριο, ωστόσο, παραμένει θετικό.

Η επιτροπή χάραξης πολιτικής αναμένει μόνο ήπιες αλλαγές στην πορεία των επιτοκίων τα προσεχή έτη.

Ξεχωριστά ο Powell εκτίμησε πως η κεντρική τράπεζα δεν θα εξετάσει τη χρήση αρνητικών επιτοκίων. "Δεν πιστεύω ότι αυτά θα βρεθούν ψηλά στη λίστα μας", είπε ο Powell. "Τα αρνητικά επιτόκια είναι κάτι το οποίο εξετάσαμε στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και επιλέξαμε να μην χρησιμοποιήσουμε".

Ερωτηθείς για το ηθικό των αξιωματούχων στην Federal Reserve η οποία συχνά δέχεται επιθέσεις από τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump, ο Powell το περιέγραψε ως "πολύ υψηλό, πολύ ενωμένο", με τους αξιωματούχους "να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για το συμφέρον του αμερικανικού λαού".

Ο Trump ο οποίος ζητούσε τη δραστική μείωση των επιτοκίων, επέκρινε δριμύτατα απόψε την ομοσπονδιακή τράπεζα και τον πρόεδρό της, μετά την ανακοίνωση μιας μικρής μόνο μείωσης.

Με ανάρτηση στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος αποκάλεσε τον Powell "απαίσιο" στο θέμα επικοινωνίας, λέγοντας πως ο Powell και η Fed "αποτυγχάνουν ξανά".

Ο Powell απέφυγε να σχολιάζει απευθείας την κριτική του Trump, σημειώνοντας ότι η λήψη αποφάσεων της Fed θα παραμείνει ανεξάρτητη.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text