Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Παρέμβαση Θεοχάρη για κόκκινα δάνεια τουριστικών επιχειρήσεων

Παρέμβαση Θεοχάρη για κόκκινα δάνεια τουριστικών επιχειρήσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παρέμβαση Θεοχάρη για κόκκινα δάνεια τουριστικών επιχειρήσεων

Παρέμβαση για τα κόκκινα δάνεια των ξενοδόχων που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των υπό εκκαθάριση τραπεζών έκανε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. «Η εξαιρετικά λεπτή άσκηση στήριξης των υγιών επιχειρήσεων και ανακάλυψης των στρατηγικών κακοπληρωτών χωρίς να στραγγαλιστεί η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να υλοποιηθεί με επαγγελματισμό, δικαιοσύνη και διαφάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ζήτημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και τα θέματα που έχουν προκύψει με τα δάνεια επιχειρήσεων που συνδέονται με υπό εκκαθάριση πιστωτικά ιδρύματα, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού με τους εκπροσώπους της PQH, που λειτουργεί ως ενιαίος ειδικός εκκαθαριστής για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα, όπως το «κακό» κομμάτι της πρώην Αγροτικής και ένας σημαντικός αριθμός συνεταιριστικών περιφερειακών τραπεζών με «βαρύ» όμως ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν, εκτός από τον υπουργό, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο διευθυντής επιθεώρησης της Τράπεζας της Ελλάδος και επόπτης της PQH Γεώργιος Πάσχας, η πρόεδρος της PQH Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο CEO της PQH Ξάνθος Βράχας και ο γενικός διευθυντής της PQH Πολύβιος Ονουφρίου.

Οι συνεταιριστικές

Από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού τέθηκε το ζήτημα της αναγκαιότητας ρύθμισης και αναδιάρθρωσης των δανείων σε υπό εκκαθάριση πιστωτικά ιδρύματα, όπως οι συνεταιριστικές τράπεζες.

Ο Μ. Κόνσολας ζήτησε οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια που θα τεθούν σε εφαρμογή για τους δανειολήπτες των συστημικών τραπεζών να ισχύσουν και για τους δανειολήπτες των συνεταιριστικών τραπεζών που τελούν υπό εκκαθάριση.

Τονίστηκε, επίσης, ότι θα πρέπει να διαχωριστούν οι περιπτώσεις για τις επιχειρήσεις που έχουν υγιή χαρακτηριστικά και κερδοφορία σε ό,τι αφορά την αντιμετώπισή τους σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text