Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Τι έγινε στο Roadshow του Λονδίνου

Τι έγινε στο Roadshow του Λονδίνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι έγινε στο Roadshow του Λονδίνου

Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 600 κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες, στις οποίες συμμετείχαν 100 επενδυτικά funds και 140 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων

Οι προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων παρουσιάστηκαν στο 14ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (14th Annual Greek Roadshow) στο Λονδίνο, που ολοκληρώθηκε σήμερα, καταφέρνοντας να προσελκύσουν το αυξημένο και μεγάλο ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών, όπως αποδεικνύουν τα «στατιστικά» του Συνεδρίου που ανακοίνωσε η ΕΧΑΕ.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 600 κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες, στις οποίες συμμετείχαν 100 επενδυτικά funds και 140 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων.

Στο πλαίσιο του Roadshow, στις 19 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε ενημερωτική συνάντηση με όλους τους συμμετέχοντες και κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος τόνισε ότι: «Αναμφίβολα η Ελλάδα έχει διανύσει ένα μακρύ δρόμο την τελευταία δεκαετία, επιστρέφοντας πλέον στην κανονικότητα. Η Ελλάδα διαθέτει πολιτική σταθερότητα, κερδίζει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, εφαρμόζει αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, απομακρύνει εμπόδια, αντιμετωπίζει αδυναμίες και αβεβαιότητες. Η ύπαρξη εξαιρετικών ευκαιριών, ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και η σημαντική γεωπολιτική θέση της, καταστούν την Ελλάδα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.»

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κα Βασιλική Λαζαράκου, Δ.Ν., επεσήμανε ότι: «Η αποστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι να διασφαλίζει τη διαφάνεια και τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία της ΕΕ και παράλληλα να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε η Ελληνική κεφαλαιαγορά να μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος και να είναι ισχυρή στην ευρωπαϊκή και διεθνή σκηνή. Οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί αφορούν στην ενίσχυση της προληπτικής εποπτείας, στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στην υποβολή νομοθετικών προτάσεων για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης μέσω των κεφαλαιαγορών, την τροποποίηση διατάξεων της υφιστάμενης νομοθεσίας, όπως η εταιρική διακυβέρνηση, την ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για βιώσιμη ανάπτυξη και ψηφιακές υπηρεσίες, καθώς και την υποστήριξη ενός περιβάλλοντος φιλικού προς την καινοτομία και την τεχνολογία (Fintech).»

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε ότι: «Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, στις συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές, κυριαρχεί σαφές κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον της Ελληνικής οικονομίας και τις επενδυτικές προοπτικές της χώρας. Σε αυτήν τη συγκυρία, ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός κλάδος ανακάμπτει με σταθερά και γοργά βήματα και είναι έτοιμος να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας. Το ίδιο ισχύει και με την Ελληνική κεφαλαιαγορά, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να βρίσκεται στο επίκεντρο. Το Χρηματιστήριο έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τις εισηγμένες εταιρείες κατά τη συγκέντρωση των κεφαλαίων που απαιτούνται για την ανάπτυξη και ισχυροποίησή τους. Η νέα αυτή δυναμική που αναπτύσσεται, αναμένεται να δημιουργήσει ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες, τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους επενδυτές».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, επεσήμανε: «Ολοκληρώνεται  σήμερα το 14ο  ετήσιο roadshow  που διοργανώνει το Χρηματιστήριο, καταγράφοντας σημαντική επιτυχία. Σε επίπεδο παρουσίας των επενδυτών,  τα  φετινά μεγέθη προσέγγισαν αυτά του 2013, μίας χρονιάς η οποία χαρακτηρίστηκε από σημαντική άντληση κεφαλαίων. Επιπρόσθετα,  η αίσθηση που αποκομίσαμε από τις συζητήσεις μας με τους συμμετέχοντες είναι πως πλέον η προσοχή των ξένων επενδυτών  εστιάζεται στις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές των ελληνικών εισηγμένων επιχειρήσεων, στοιχείο που επιβεβαιώνει την αναγνώριση της δυναμικής που αναπτύσσει η Ελληνική οικονομία».

Το Roadshow υποστηρίχθηκε από οκτώ (8) Χρυσούς Χορηγούς και συγκεκριμένα τις ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρείες Alpha Finance, ΒΕΤΑ Securities, Eurobank Equities, Investment Bank of Greece, NBG Securities, PANTELAKIS Securities, Piraeus Securities και τη διεθνή επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley.

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text