Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Ο Τραμπ εξαιρεί πάνω από 400 κινεζικά προϊόντα από τους δασμούς

Ο Τραμπ εξαιρεί πάνω από 400 κινεζικά προϊόντα από τους δασμούς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο Τραμπ εξαιρεί πάνω από 400 κινεζικά προϊόντα από τους δασμούς

Σε μια κίνηση αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ενόψει και του νέου γύρου εμπορικών διαπραγματεύσεων που θα πραγματοποιηθούν αρχές Οκτωβρίου, προχωρά ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σύμφωνα με το CNBC θα αφαιρέσει περισσότερα από 400 κινεζικά προϊόντα από τη λίστα των 1.100 περίπου στα οποία έχουν επιβληθεί δασμοί.

Το αμερικανικό πρακτορείο που μετέδωσε την είδηση επικαλείται τρία έγγραφα του γραφείου της Αντιπροσωπίας Εμπορίου των ΗΠΑ, το οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αργότερα εντός της ημέρας.

Μεταξύ των προϊόντων που εξαιρούνται από τους δασμούς περιλαμβάνονται είδη από λαμπάκια χριστουγεννιάτικων δέντρων και πλαστικά καλαμάκια, έως διάφοροι τύποι αντλιών, εναλλάκτες θερμότητας, καταψύκτες και φίλτρα οικιακού νερού. Όλα είναι μέρος της λίστας με τους δασμούς ύψους 250 δισ. δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα που είχαν επιβληθεί πέρυσι, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ωστόσο τι ποσό θα αντιπροσωπεύουν.

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη βρίσκονται σε μια ολοένα κλιμακούμενη διαμάχη για τις εμπορικές τους σχέσεις εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, κατά την οποία και οι δύο πλευρές επέβαλαν εκατέρωθεν δασμούς σε εισαγόμενα προϊόντα. Η εξαίρεση μεγάλου μέρους κινεζικών προϊόντων από τη λίστα των δασμών, έρχεται τη στιγμή που αξιωματούχοι μεσαίας κλίμακας των ΗΠΑ και της Κίνας συζητούν στην Ουάσινγκτον για την προετοιμασία των συνομιλιών υψηλού επιπέδου που αναμένονται τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Πεκίνο είχε προχωρήσει σε μία ανάλογη κίνηση, ανακοινώνοντας ότι εξαιρεί 16 αμερικανικά προϊόντα από τη λίστα με εκείνα στα οποία έχει επιβάλει η Κίνα δασμούς, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να καλωσορίζει την είδηση και να ανακοινώνει από την πλευρά του ότι θα μεταθέσει δύο εβδομάδες αργότερα, για τις 15 Οκτωβρίου, την εφαρμογή της τελευταίας δέσμης αμερικανικών δασμών ύψους 250 δισ. δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα.

Πηγή: www.liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text