Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Στοίχημα για τη Huawei το πρώτο κινητό χωρίς υπηρεσίες της Google

Στοίχημα για τη Huawei το πρώτο κινητό χωρίς υπηρεσίες της Google

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στοίχημα για τη Huawei το πρώτο κινητό χωρίς υπηρεσίες της Google

H Huawei παρουσίασε χθες τρεις εκδόσεις της νέας της ναυαρχίδας με την ονομασία Mate 30, η οποία διεκδικεί τον τίτλο του πιο προηγμένου κινητού τηλεφώνου με δυνατότητα σύνδεσης στα νέα ταχύτερα δίκτυα 5G. Κατά την παρουσίαση των νέων κινητών στο Μόναχο, η κινεζική εταιρεία έβαλε ευθέως στο στόχαστρο τα νέα iPhone 11 της Apple, υποστηρίζοντας ότι τα νέα Mate 30 είναι πιο συμπαγή από τα κινητά της αμερικανικής ανταγωνίστριάς της, διαθέτουν ανώτερη κάμερα και πιο φωτεινή οθόνη.

Ωστόσο, η μοίρα του νέου κινητού της Huawei και η πορεία του στην ευρωπαϊκή αγορά θα κριθούν από το κατά πόσον θα θελήσουν να το αγοράσουν οι καταναλωτές τη στιγμή που δεν θα διαθέτει πρόσβαση, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, στις πολύ δημοφιλείς υπηρεσίες της Google, Gmail, Maps και YouΤube.

Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση νέου κινητού τηλεφώνου μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, τον Μάιο, να αποκλείσει τη Huawei από την πρόσβαση στην αμερικανική αγορά, με συνέπεια οι αμερικανικές επιχειρήσεις, όπως η Google, να μην επιτρέπεται να πουλάνε προϊόντα και υπηρεσίες στην κινεζική εταιρεία παρά μόνον κατόπιν ειδικής άδειας. Γι’ αυτό τον λόγο το νέο Huawei δεν θα είναι εξοπλισμένο με την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android, αλλά θα χρησιμοποιεί έκδοση ανοιχτού λογισμικού του Android. Επίσης οι κάτοχοι του νέου Mate 30 δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Google Play και συνεπώς δεν θα μπορούν να κατεβάσουν στο κινητό τους δημοφιλείς εφαρμογές όπως Gmai, Google Maps και YouΤube. Αντ’ αυτού, η Huawei θα προσφέρει το δικό της interface, που θα επιτρέπει στους χρήστες του Mate 30 να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές της Google, σύμφωνα με το Reuters. Χωρίς αυτές, εξηγούν αναλυτές, θα είναι πολύ δύσκολο οι καταναλωτές να δείξουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη ναυαρχίδα της Huawei, εκτός και αν καταφέρει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητών τηλεφώνων να τους πείσει ότι τα χαρακτηριστικά του Mate 30 δεν τα πλησιάζει κανένας ανταγωνιστής και το εναλλακτικό λογισμικό είναι αξιόπιστο και εύκολο στη χρήση.

Το γεγονός πως η Huawei παρουσίασε τα νέα Mate 30 στο Μόναχο δείχνει πόσο σημαντική θεωρεί πλέον την ευρωπαϊκή αγορά, όπου το μερίδιό της έχει υποχωρήσει κατά 5% μετά την αμερικανική απαγόρευση. Ο Ρίτσαρντ Γου, επικεφαλής καταναλωτικών προϊόντων της Huawei, είπε χθες στο Μόναχο ότι τα νέα Mate 30 θα διαθέτουν το δικό τους οικοσύστημα εφαρμογών και πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα δαπανήσει 1 δισ. δολάρια ώστε να προωθήσει τις δικές της εφαρμογές. Ωστόσο, δεν ανακοίνωσε πότε θα κυκλοφορήσουν τα νέα κινητά στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Huawei είπε ότι η τιμή του Mate 30 θα αρχίζει από 799 ευρώ, του κορυφαίου Mate 30 Pro η τιμή θα αρχίζει από τα 1.099 ευρώ και το Mate 30 5G από 1.199 ευρώ. Υπάρχει επίσης και μία έκδοση Porsche Design με τιμή 2.095 ευρώ. Συγκριτικά το Samsung Galaxy S10 5G έχει τιμή 1.299 δολάρια και το iPhone 11 Pro αρχίζει από τα 999 δολάρια, αλλά δεν προσφέρει σύνδεση 5G.

Επεξεργαστής

Κατά τη Huawei ο επεξεργαστής του Mate 30 –ονόματι Kirin 990– έχει υψηλότερη απόδοση από τα κινητά 5G της Samsung που έχουν ήδη κυκλοφορήσει με επεξεργαστή Qualcomm. Ο επεξεργαστής Kirin 990 έχει τη δυνατότητα να μπορεί να χρησιμοποιεί την πλήρη ισχύ του για να «τρέχει» εφαρμογές που απαιτούν μεγάλη υπολογιστική δύναμη, όπως αυτές που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη ή διαδικτυακά παιχνίδια, ενώ χρησιμοποιεί λιγότερη επεξεργαστική ισχύ και συνεπώς καταναλώνει λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από την μπαταρία για «τρέχει» εργασίες ρουτίνας.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text