Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Viohalco: Προς ολοκλήρωση η σύσταση της θυγατρικής Noval Property

Viohalco: Προς ολοκλήρωση η σύσταση της θυγατρικής Noval Property

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Viohalco: Προς ολοκλήρωση η σύσταση της θυγατρικής Noval Property

Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει το εμπορικό κέντρο River West

Στην τελική φάση βρίσκεται η σύσταση της θυγατρικής Noval Property του Ομίλου Βιοχαλκο, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων.

Σήμερα η αποτίμηση της, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς κύκλους, ανέρχεται στα 250 με 260 εκατ ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές αλλά και επενδυτικά funds.

Στο χαρτοφυλάκιο της Noval θα περιλαμβάνονται το εμπορικό κέντρο River West|IKEA και το Εμπορικό Πάρκο Mare West, καθώς και το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens και το κτίριο επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων K29 στον τομέα των τουριστικών ακινήτων αλλά και το ιστορικό κτήριο στην Πειραιώς 252, το οποίο είναι στα επενδυτικά πλάνα για ανάπτυξη και πολλά άλλα ακίνητα.

Ήδη η Noval προχωρά σε επέκταση του εμπορικού κέντρου River West. H επέκταση αφορά σε παρακείμενο οικόπεδο, όπου θα κατασκευαστούν επιπλέον 8.000 τετραγωνικά μέτρα. To River West άνοιξε τις πόρτες του τον Μάιο του 2011.

Nα σημειωθεί ότι το 2018 ο κλάδος ανάπτυξης ακινήτων του Ομίλου Viohalco ανήλθε σε 8,4 εκ. ευρώ το 2018, καταγράφοντας πτώση 8% έναντι του 2017.

Οι ζημιές προ φόρου εισοδήματος διαμορφώθηκαν σε 1,5 εκ. ευρώ, έναντι κέρδους 0,1 εκ. ευρώ το 2017, λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών σε συνδυασμό με τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα, ως επακόλουθο των εν εξελίξει έργων ανάπτυξης ακινήτων, που στοχεύουν στη βέλτιστη χρήση και στην αύξηση των εσόδων από μισθώσεις από  ακίνητα που επί του παρόντος είναι σε αδράνεια.

Το 2018, το Εμπορικό Κέντρο River West IKEA κατέγραψε αύξηση εσόδων από μισθώματα  και  επισκεψιμότητας κατά 6,5% και 10%, αντίστοιχα, ενώ το τρέχον ποσοστό πληρότητας είναι 100%.

Παράλληλα, το Εμπορικό Πάρκο Mare West πέτυχε αύξηση εσόδων μισθώσεων και επισκεψιμότητας κατά 5% και 10%, αντίστοιχα.

Επίσης μέσα στο 2018 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατεδάφισης στο μακροχρόνιας μίσθωσης ακίνητο Μουζάκη, ενώ ο κύκλος εργασιών και τα ποσοστά πληρότητας του Ξενοδοχείου «Wyndham Grand Athens» και του κτιρίου επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων «K29» ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Επίσης ξεκίνησαν οι κατασκευαστικές εργασίες σε ένα κτίριο γραφείων το οποίο απέκτησε περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) και οι οποίες ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2019, με το ποσοστό πληρότητας να ανέρχεται περίπου σε 90% κατά την αποπεράτωση.

Ελένη Μπότα

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text