Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Ντράγκι: Αν η Ελλάδα συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο θα μπει στο QΕ

Ντράγκι: Αν η Ελλάδα συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο θα μπει στο QΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ντράγκι: Αν η Ελλάδα συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο θα μπει στο QΕ

Την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εάν συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

"Είμαι σίγουρος ότι αν η πρόοδος συνεχίσει να είναι σημαντική στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων θα διαμορφωθούν οι συνθήκες για συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα", ανέφερε ο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου.

Για το πρωτογενές πλεόνασμα ο επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να διασφαλίσει πως διατηρούνται οι ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές.

"Υπάρχει σημαντική, αν όχι εξαιρετική πρόοδος, στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, η Ελλάδα γνωρίζει ανάπτυξη και είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσει την αξιοπιστία της, διατηρώντας έτσι τις πολύ ευνοϊκές συνθήκες όσον αφορά την πρόσβαση στις αγορές. Αυτό είναι το βασικό σημείο που θα πρέπει ο προϋπολογισμός να λαμβάνει υπόψη", ανέφερε.

Τέλος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια για τη μείωση των κόκκινων δανείων, υπογραμμίζοντας ότι παραμένει βασική προτεραιότητα "καθώς τα υψηλά επίπεδα κόκκινων δανείων - και αυτό ισχύει για όλες τις χώρες - πλήττουν την αντοχή του τραπεζικού τομέα και την ικανότητα των τραπεζικών ιδρυμάτων να δανείζουν".

Σημείωσε ακόμα ότι η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων θα πρέπει να γίνει "χωρίς να πληγεί η κουλτούρα των πληρωμών, το τραπεζικό σύστημα και η ευρύτερη χρηματοδότηση προς τον ιδιωτικό τομέα".

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε τις κοινωνικές επιπτώσεις, πρόσθεσε. "Αλλά αυτά τα δύο θα πρέπει να διατηρηθούν ξεχωριστά. Να αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια με αποτελεσματικό τρόπο και την ίδια στιγμή να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές επιπτώσεις με άλλες πολιτικές".

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text